Nieuws

Mix 35 + 1; de kop is er af en Dreihill jr. is terug

Na veel voorbereidingen die alles met tennis, maar weinig met zelf tennissen te maken hadden (de banen, speeltuintje, activiteiten met de jeugd, voor de bar, moest DTB’s 35+ paradepaardje afgelopen zondag zelf aan de bak in Aalsmeer. Ondanks het zorgvuldig missen van een paar afslagen waren we nog op tijd en de voortekenen waren gunstig: mooi weer, gravel, lekker stukje taart, kopje koffie op het terras, 2 banen en, gelukkig, gravel! Omdat we elkaar nauwelijks konden verstaan (1 vliegtuig per minuut zo laag over dat je er bijna rekening mee moest houden met opgooien) begonnen we maar snel. 

Jacqueline, gewend aan podium en exposure, werd tactisch op een achteraf baantje gezet met het net op half 7…. Desondanks namen tegenstandster Anita en Jacqueline geen enkel risico en dus ontstond een waar prikgevecht, waarbij Jacq helaas de meeste ballen op herkenbare wijze uit lepelde. Het was allemaal niet dramatisch (en dus niet des Jacqueline’s), maar wel onbevredigend, een tendens die zich de hele dag zou doorzetten.

 

Michal was (ook al tactisch) op een van de publieksbanen neergezet en liet zich door tegenstander Peter verleiden…..tot het niet spelen van zijn eigen spel. Peter bleek onvoorspelbaar, een marathonloper, maar ook zeer snel en wist met lepe balletjes een regelmatige overwinning af te dwingen, Michal achterlatend met het gevoel niet lekker te hebben gespeeld en dat er meer in had gezeten.

 

Elise en Michal werden in de mixed vervolgens ook in rap tempo weggezet, door een, aan het net  zeer actieve en effectieve Peter. Was allemaal niet spectaculair, maar oer degelijk en om gek van te worden.

 

Gelijktijdig waren Ruud en Peter begonnen met de herendubbel. Tegenstanders Rudger (klein en fanatiek) en John (reus en rustig) waren in teamkleding, Ruud en Peter droegen subtiel eenzelfde armbandage…. Een leuke partij met aanvallend tennis en ondanks de armperikelen wonnen de heren gedecideerd in twee korte sets.

 

De afsluitende damesdubbel was een wedstrijd met meerdere gezichten. De eerste set gaven Elise en Jacqueline een voorproefje hoe de rest van het seizoen er uit kan zien. Flitsend, actief aan het net, elkaar veel kansen biedend, weinig fouten, goed samenspelend, in een noodtempo (enkele vliegtuigen later) was het 6-1. Helaas konden ze het niet volhouden en ontregelden de tegenstandsters met traag en bekeken spel de flow waarin onze dames zaten. Uiteindelijk verlies in super tiebreak en een overheersend baal-gevoel. Jammer!

 

De borrel en hapjes na afloop kwamen in hetzelfde tempo als de damesdubbel en ondanks dat iedereen wel zijn best deed was er niet een geweldige klik. Dus togen we om 7 uur weer naar de DTB waar gezellig nog wat nageborreld en gegeten werd.

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl