Nieuws

Mix 35+ team 1: stijgende lijn

Een turbulente week! Onze eigen frustraties en beslommeringen vielen uiteraard in het niet bij de internationale ontwikkelingen in Syrië. Maar de competitie gaat door…en dus teamtraining op donderdag zonder Elise (achterop een brommertje in Vietnam), Jacqueline (feestelijk in Frankrijk) en Peter (balend met een tennisarm). Zondag dus met invallers Marga en Maarten tegen Elckerlyc uit Purmerend.

Suzana ging als eerste de baan op, en dat was maar goed ook. Ze koos baan 1 om eens even een goede performance te geven en nam daar volop de tijd voor. Omdat haar tegenstandster hetzelfde voor ogen had ontspon zich een (uiteindelijk) zenuwslopend gevecht waarin Suzana net aan het kortste eind trok (6-4 derde set). Mooie krachtmeting en veelbelovend voor de rest van het seizoen, zelfs beaamd door DTB’s superkritische, en trouwste  DTB-supporter BB.

 

Marga en Michal waren de hele mixed aan het “verkennen”: de tegenstanders, elkaar, de grenzen van de baan, de hoogte van een lob…na een supersnelle eerste set (verlies) moesten ze wat anders. Voor de trouwe lezertjes en voor de kenners van de DTB (iedereen kent Marga en Michal) is het duidelijk: “lobje links en lobje rechts” of “dood of de gladiolen”, beiden zijn compromisloos…Om een lang verhaal kort te maken, mooi gekanteld, bijna een derde set, maar net niet genoeg. En bij beiden het gevoel dat de strategie beter moest!

 

Maarten trok zich ondertussen geen bal aan van al het gedoe. Hij ging een uur later de baan op dan Suzana en had zich ten doel gesteld om een uur eerder er weer vanaf te komen. Met een superieure techniek en prima druk gevend gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans (6-1 6-2). Dat moest ook, maar je moet het maar kunnen, hulde!

 

De dames roken bloed. Geïnspireerd door Maarten trokken zij hun eigen plan. 1-6. Time out! Reset! Steun uit Vietnam! Complete change of plans! Geen slachtbank, maar nieuw gevecht, en dus bekeken spelend en elkaar coachend naar tiebreak in tweede set en daarna supertiebreak in de derde, 10-8. Nagelbijten aan de zijkant! Maar knap uit het vuur gesleept, beiden!

 

2-2 en de herendubbel van Ruud en Michal op baan 2, de laatste partij van de dag en iedereen stond met een glaasje langs de kant te becommentariëren…echt DTB! Briljante rally’s, de mooiste pirouette door Ruud, de bal al voorbij en via een miraculeuze beweging toch de bal nog winnend terugbrengend. Ongeloof, gelach, maar het mocht niet baten. Twee sets verlies.  

 

Helaas weer verlies, maar stijgende lijn. Hopelijk herstelt Peter snel, en weten we na twee weken rust de volgende wedstrijd in winst om te zetten tegen voorlopige koploper de Vliegende Hollander.

 

Na afloop nog lang nagepraat en gezellig en heerlijk gegeten, aanrader, maar tijdig opgeven!

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl