Nieuws

Mix 35+ 1: fraaie overwinning op koploper.

Met een zonnige dag in het vooruitzicht ontvingen we, op de “Dag van de Lach”, voor het eerst op volle oorlogssterkte,  koploper De Vliegende Hollander. De start met cake met verse aardbeien op het terras was al veelbelovend. Tegenstandster Martine, helaas geblesseerd, was toch meegekomen en zo was er een weerzien met Peter, nadat zij 40 (!) jaar geleden samen hoofdklasse speelden voor Victoria in Rotterdam. Gelukkig konden we klokslag 13.00 uur beginnen op 3 banen, wat achteraf ook nodig was.   

Elise singelde voor het eerst dit seizoen. De warmte, een nieuw racket, een flatteuze schoudertape en het gevoel weer lekker vrijuit te kunnen spelen gaven haar een vliegende start, 6-1. In de tweede set werd het spannender en vielen de af en toe lange rally’s vaker in haar nadeel uit. Nipt in tie-break verloren. Door het initiatief weer terug te pakken, geduldig te wachten op kansen en op belangrijke punten door te drukken wist Elise de derde set toch relatief snel te winnen. Knap hoor!

 

Ondertussen waren Suzana en Ruud al lang en breed klaar. De tegenstand was beter dan de uitslag deed vermoeden (6-2 6-0), want zeker tegenstander Peter vuurde enkele kanonskogels af, waar Suzana en Ruud zich echter niet door lieten intimideren. Sterker: lekker doorslaan, geen tijd om na te denken, actief aan het net, leuke punten: het is wel eens anders in de mixed, maar nu waren ze helemaal in hun element. Een fraaie overwinning en het gevoel lekker gespeeld te hebben was het resultaat.

 

Op de baan er naast stond Peter ondertussen te puffen en kreunen in de hitte. Tegenstander Pierre was fietser van bergetappes enzo, liep op alles en wist af en toe uit de meest onmogelijke hoeken nog te scoren. Kortom, Peter moest terugvallen op alles-of-niets tennis. Na een zwaar bevochten eerste set en een (relatief korte 2e) plaatste hij op 2-1 in de derde een strategische demarrage met snoeiharde returns en een prima servicegame. De 2,5 uur durende en uitermate sportieve pot werd afgesloten met een heuse bear hug.  3-0 voor, wat een weelde!

 

In de herendubbel zaten Michal en Peter er steeds dicht tegen aan. Michal wist de begrijpelijke frustratie van de afgelopen weken van zich af te schudden en startte met een flitsende servicegame. Tegenstanders Pierre en Peter hielden ook wel van een snel potje en de rally’s waren dan ook kort. De eerste set ging net verloren, in de tweede kwamen Michal en Peter 5-1 achter, wisten terug te komen tot 5-4, maar helaas. Wel een dubbel met perspectief!

 

Datzelfde gold voor de afsluitende damesdubbel. Elise en Jacqueline verloren uiteindelijk in de supertiebreak, maar hadden zeker kansen in een afwisselende partij die het aanzien meer dan waard was. Hoge diepe spinballen werden gevarieerd met gedurfd ingrijpen aan het net, waarbij Jacqueline zelfs een volley sloeg in de tramrails van de helft van Elise. Zo waren er meer vermakelijke balwisselingen waar de dames soms ook zelf erg om moesten lachen. Maar het toppunt was het compliment dat Jacqueline gaf tijdens een van de wissels aan een tegenstandster, best een boom van een vrouw, ze noemde haar elegant. Dit wekte hilarische reacties op bij haarzelf en haar teamgenoten....en noodzaakte de heren op de baan ernaast om even een pauze te nemen alvorens te serveren…..

 

Al met al een mooie 3-2 overwinning, afgesloten met een lange borrel met heel gezellige tegenstanders, waarbij de gezonde competitieschaal het af moest leggen tegen de snacks, herinneringen werden opgehaald, de wereld en omgeving werd besproken, de eigen tennisprestaties werden opgehemeld en weer keihard gerelativeerd waarna de Vliegende Hollanders goedgemutst en bruinverbrand huiswaarts gingen. We sloten de dag af aan één lange tafel met een heerlijk diner op het terras in de avondzon….

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl