Nieuws

Goede start DTB Mix 1 zaterdag

In de zomer waren we nog geplaagd door enkele blessures, maar afgelopen zaterdag konden we in ieder geval met een sterke bezetting aantreden. Merle en Hannah zijn nog op de weg terug en spelen hopelijk volgende week weer evenals Vincent. Elise, Ruud, Peter en nieuwe aanwinst Caroline speelden uit in Nieuwerkerk aan den IJssel, tegen de gelijknamige TC. Mooi park met Gravel Plus en smashcourt banen en verhoogd clubhuis op zonnig terras, waar het goed toeven was.

 

Na kennismaking met Caroline (gelukkig hadden de tegenstanders hetzelfde euvel en hadden zij ook een nieuw teamlid), werden Caroline en Peter aan het werk gezet in de singels. Peter had geen last meer van zijn voet, maar besloot toch de rally’s zo kort mogelijk te maken en dat lukte wonderbaarlijk. Met zijn forehand regelmatig scorend en met zijn backhand in de hekken of onderin het net…kort was het. Toch maar terug naar de slice…. Maar goed, al met al helemaal geen onverdienstelijk potje tegen een bijzonder sportieve tegenstander.

 

Caroline was ondertussen pas net klaar met de eerste set. Lange rally’s en engelengeduld….ze liet zich niet gek maken. Terwijl de rest van het team in het zonnetje, genietend van een cappuccino  op het terras, goedkeurend toekeek boekte ze een knappe zege tegen een taaie tegenstandster. Fraai, zeker omdat het de eerste single in jaren was!

 

Daarna waren Elise en Ruud aan de beurt in een mixed tegen een gelegenheidskoppel met grote verschillen. Zij minder goed dan haar rating aangaf en hij beter, zij rechts en hij links, zij jong en hij minder jong…maar allebei niet voorspelbaar. Elise en Ruud trokken zich daar allemaal niks van aan, speelden losjes en solide, zonder druk, elkaar veel kansen biedend aan het net en beiden goed gefocust (naar voren gericht aan het net) met krachtige volley’s, het zag er allemaal heel gemakkelijk uit en misschien tot hun eigen verbazing was het dat ook. 

 

Met een 3-0 voorsprong gingen we tegelijkertijd de dubbels in. De heren speelden een leuk potje, snel, fanatiek en ondanks een klein dipje toch overtuigend. Peter stond goed te serveren, waardoor Ruud veel kansen kreeg aan het net en door de diepe en harde returns van Ruud en Peter kwamen de tegenstanders niet onder de druk uit. Enkele hilarische punten en een goede sfeer kwamen het spelpeil ook ten goede.

 

Terwijl de heren al genoten van een biertje in de zon stonden Caroline en Elise nog te zwoegen op het centrecourt. Een gedegen overwinning die werd ontsierd door een jonge dame die blijkbaar had geleerd dat je op een zachte service de bal zo hard mogelijk dwars door de netspeelster heen moest jagen. Mede omdat ze weinig controle had was het nog angstwekkend ook en omdat ze geen enkel begrip toonde toen onze dames haar er op aanspraken was de sfeer even behoorlijk verziekt. Enfin, de dubbel werd soepeltjes gewonnen. De heren waren er op het terras al snel uit dat jonge dames moesten leren dat “niet alles wat mag ook moet” en een van de tegenstanders nam zich voor deze wijze les aan zijn dochter te leren (je kunt er maar vroeg genoeg bij zijn, ze is pas 10 maanden oud…).  

 

Enfin, gezamenlijk in de zon werd er geconstateerd dat we een prima begin van de najaarscompetitie hebben gehad, dat goed spelen heel gemakkelijk en ontspannen voelt, maar dat ontspannen spelen heel moeilijk is en dat we dus allemaal blij verrast zijn als dat echt een keertje lukt…, dat het leuk is weer nieuwe mensen te ontmoeten, en dat het spelen op zaterdag als voordeel heeft dat je nog een hele vrije zondag tegemoet kan zien en kunt genieten van de enthousiaste jeugd en het thuisspelende Heren 1. En dan sta je weer met beide benen op de grond als je ziet hoe gemakkelijk die jongens slaan.

 

De verschillen lijken nogal groot te zijn in onze poule, Zwijndrecht won gemakkelijk met 5-0, mede dankzij een heer die het met een actuele rating van 4,4. Volgende week thuis tegen Heer Jan, dat ook met 5-0 won en dat een zwaardere kluif zal zijn. Trouwe supporters zijn welkom!

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37