Nieuws

DTB Mix 1 zaterdag: druilerige tweede competitie dag

Ondanks de goede weersvoorspellingen zag het er dreigend uit zaterdagochtend en later op de dag bleek de regen nog eerder spelbreker te worden dan verwacht... maar ik loop op de zaken vooruit. We begonnen vol goede moed. Peter was al vroeg naar stadsbakker “De Diamanten Ring” geweest, we kregen welgemeende complimenten over de kwaliteit van de koffie, we hadden de hele dag twee banen…Hannah en invaller Tim beten het spits af.

Tim weerde zich kranig tegen een ervaren en zeer vaste tegenstander. Na een verloren eerste set kwam hij knap terug en leek de wedstrijd te kantelen, maar toen hij weer wat meer onder druk kwam slonk zijn voorsprong steeds meer en glipte de wedstrijd uit zijn handen. Ook in de rally’s was het close, maar rust en degelijkheid op de kritieke punten gaven de doorslag. Leuk om te zien!

 

Hannah speelde voor het eerst sinds lange tijd weer een single. Haar tegenstandster wist, als ze in de baan stond, met venijnige hoeken veel punten te scoren en dus moest Hannah vol aan de bak om haar diep te houden. Met haar linkshandige spin lukte dat prima en zo ontspon zich een boeiend gevecht waarbij geen van beiden zich gewonnen wilde geven en tellen moeilijker bleek dan tennissen….Hannah had uiteindelijk de overhand en won verdiend van een tegenstandster met een punt lagere ranking. Klasse (nu moet ze het zelf nog een beetje gaan geloven….)

 

Merle en Peter gingen in de miezer de baan op en moesten helaas bij een 5-2 voorsprong de wedstrijd staken toen het te glibberig werd. Nog niet veel van te zeggen, maar wel was snel duidelijk dat Merle zich in het geheel niet liet hinderen door haar knie en met een aantal prachtige volley’s haar stempel drukte aan het net.

 

En zo kwam een onbevredigend einde aan de tweede competitiedag, waarbij we nog wel genoeglijk na konden praten, Caroline helemaal niet speelde, maar prima in het team paste en duidelijk aanmoedigend aanwezig was (had Froukje niet misstaan…), Truda en Peter terug gingen in de tijd (naar houten rackets…), Hannah zichzelf nog het meest verbaasde en we met zijn alles constateerden dat tennis toch een ontzettend leuk spelletje is….als je het samen leuk maakt. Waarvan akte en wordt vervolgd!

 

Volgende week uit naar Dekker Rokkeveen, dat de eerste wedstrijd met twee lage 4-heren aantrad, dus we weten wat jullie te doen staat….dames!

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37