Nieuws

Nipte maar verdiende winst DTB Mix 1 zaterdag in Zoetermeer

Wat een verschil met vorige week! Met Caroline ziek in bed, Merle en Vincent thuis met kids en Ruud onderweg uit China gingen Hannah, Elise, Tim en Peter, ingespeeld en wel, naar Dekker Rokkeveen in Zoetermeer, een enorm complex met Franse allure, grote hagen, shopje bij binnenkomst (zodat we de dames meteen kwijt waren), en waar het zoeken was naar kleedkamers en tegenstanders. We waren ook wat vroeg en konden toch op tijd beginnen met de singles, Hannah en Tim.

 

Hannah had al snel de overhand, met gevarieerd en geduldig spel liet ze haar tegenstandster flink lopen, die halverwege de eerste set last kreeg van haar knie. Na een korte medische time out met ice pack, probeerde ze het opnieuw maar zag na een snel verloren eerste set dat er geen beginnen aan was tegen Hannah en nam geen risico meer. Hetgeen jammer was voor Hannah, die naar Dreihill’s stellige overtuiging toch gewonnen had, ondanks een iets andere beleving van de tegenstandster…. Enfin met 3 dames konden de andere partijen gelukkig wel doorgaan.

 

Tim had zijn goede vorm van vorige week vastgehouden en beet zich vast in zijn single tegen een tegenstander met mooie klassieke techniek en lekkere vaart in zijn spel. Zo ontsponnen zich mooie rally’s, waar Tim op belangrijke punten uiteindelijk aan het kortste eind trok en op het toppunt van zijn kunnen spelend, moest erkennen dat zijn tegenstander de regie in de partij had, hetgeen gezien het verschil in ranking ook logisch was. De uitslag was geflatteerd, vond ook zijn sportieve tegenstander, en beide spelers kwamen voldaan van de baan.

 

Elise en Hannah waren ondertussen voortvarend met de damesdubbel begonnen. Na een snel gewonnen eerste set sukkelde het een beetje in en kwamen ze met 4-1 achter. Gelukkig konden onze dames zich tijdig herpakken en de tweede set alsnog met 6-4 winnen. Gezien het krachtsverschil moest dat ook wel, maar het blijft moeilijk…voor je het weet ontglipt zo’n partij je en ga je helemaal met een kater de baan af. Nu weliswaar niet lekker gespeeld, maar wel gewonnen en de voldoening dat je je je psychologisch in ieder geval niet in de luren hebt laten leggen.

 

Tim en Peter speelden hun eerste competitiedubbel samen en wat voor één! De service en forehand van Peter begonnen ouderwets te draaien en Tim kreeg in de gaten dat hij aan het net veel meer in kon grijpen dan gewoonlijk. Omdat de tegenstanders ook aanvallend speelden was het een wedstrijd met spectaculaire momenten en kerende kansen. Krap setverlies en knappe setwinst maakten een wedstrijdtiebreak noodzakelijk, waarbij onze heren de pech hadden de eerste 6 punten tegen de laagstaande zon in te moeten spelen. De aldus opgelopen achterstand kwamen ze niet meer te boven, maar het had ven goed andersom kunnen zijn.

 

De mixed moest de beslissing brengen. Elise en Peter begonnen solide, maar lieten zich in de tweede set verleiden om met minder druk en minder focus te spelen, wat een onnodig verlies opleverde. Het was een merkwaardig spelletje: met de zon mee aanvallend en drukvol en tegen de zon in slappe hap… het was werken geblazen. In de wedstrijdtiebreak hadden Peetr en Elise er genoeg van en werd het gedecideerd 10-3, maar ze waren maar wat blij dat ze gewonnen hadden….

 

En zo kwam het toch allemaal nog goed, waarbij we rood (Peter)/bruin (team) verbrand na borrelden, Ruud verrassend op tijd uit China terug was om Elise 100 % te zien scoren (op de baan, niet alleen de herfstbok), Hannah haar energie niet in de single kwijt kon en dus in de shop alsnog een sexy shirtje scoorde, Tim met een prachtige volley de bal van de dag sloeg en bij de teamevaluatie in de auto op de terugweg alles gezegd mocht worden, maar vooral niet over onszelf. Terug op het thuishonk was DTB verlaten….en dus, om ons verhaal toch kwijt te kunnen, vertrouw ik het verslag maar weer aan het papier toe!

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37