Nieuws

Uniek verslag: "DTB Mix 1 zaterdag verliest geflatteerd met 0-5 van koploper Zwijndrecht", gevolgd door: "Door de ogen van de tegenstander"

Zwijndrecht, dat nog geen partij had verloren, had zich goed voorbereid. De verslagen van Dreihill waren minutieus nageplozen en men liet geen detail aan het toeval over: zelfs dit verslag is een co-productie van Dreihill en Zwijndrechter Ab (wie schrijft die blijft), volgens ons een unicum in de KNLTB geschiedenis, maar dat zoeken we na. Dreihill opteert voor een verslag zonder namen van tegenstanders, maar dat kan na input van Ab nog veranderen….

Hoe het ook zij, we begonnen met beide singles op een zonovergoten dag. Caroline was grotendeels hersteld, wist zich bovendien gesterkt door dochter en partner en bond de strijd aan met een sterke tegenstandster die zij prima partij bood. Het verschil in rating van meer dan 1,5 punt was er niet aan af te zien en sterkte ons alleen maar in de mening dat we vaker tegen dit soort tegenstand moeten spelen. Verdiend verloren maar knap gespeeld! Dat leek het thema van de dag te worden….

 

Peter moest tegelijkertijd aan de bak en ook daar was het klassenverschil zichtbaar, al kwam hij in de tweede set in een alles-of-niks poging met een aantal fraaie rally’s knap terug tot 5-2 voor en setpoint…. Hij wist het niet af te maken en verloor dus krap in twee sets. Teamgenoten vonden dat hij te dicht tegen de lijnen sloeg en een andere bril op had moeten zetten, maar uiteindelijk ging hij tevreden van de baan. Merle: ”Hoe zo tevreden????”  

 

Inmiddels badend in de zon, ja ja, begin oktober en crème smerend op al die kale bolletjes (behalve de op Gustavo Kuerten lijkende tegenstander van Peter….zwijmelende dames…) gingen Merle en Ruud op voor de mixed. Ook hier kansen….maar op beslissende momenten…. het zat er gewoon net niet in. Zeker in de tweede set was het close, maar eigenlijk wisten we het Zwijndrecht net niet moeilijk genoeg te maken. 

 

Het lijkt eentonig , maar dat was het echt niet. Vincent en Ruud moesten hun meerderen erkennen in een solide dubbel. Kansen ja, maar klassenverschil…ook ja. Kortom, erg leuke rally’s, maar steeds achter de feiten aan en eigenlijk verdiend: geen overwinning. Hetgeen Vincent niet tevreden stelde (terwijl hij dat wel mocht zijn) en Ruud wel tevreden stelde (wat hij ook mocht zijn gegeven het feit dat hij wel speelde en Peter niet).

 

Tenslotte de damesdubbel van Merle en Elise, wellicht nog de meest kansrijke partij. Naarmate de partij langer duurde en het biergehalte op de tribune steeg kwam de verlossende supertiebreak naderbij….totdat de kramp in beide kampen toesloeg en het overleven was. En ook in deze wedstrijd waren er fraaie rally’s, vermakelijke momenten en verrassende punten. Maar ook in deze wedstrijd trokken we aan het kortste eind.

 

Na afloop waren we het er wel over eens dat DTB een prima plaats is om competitie te spelen, het leuk is om naar heren 1 te kijken (wat een watjes, winnen met 3 opgaven…), broodje kaassoufflé met majo klassiek is voor de tegenstander (35-), maar niet meer voor ons is weggelegd (35+, en al helemaal niet voor Peter 60+ en kilo’s +++), Zwijndrecht maar terecht kampioen moet worden en, als je voor het napraten en borrelen ook punten zou verdienen we minstens een gelijkspel hadden verdiend (Merle: “wat gelijkspel: we hadden dik gewonnen…!”).   

 

Kortom, KNLTB: prima voorbeeld hoe najaarscompetitie kan zijn, DTB balend met een knipoog, Zwijndrecht glunderend met een knipoog en samen een verslag componerend…wat wil je nog meer!

 

Dreihill jr.

 

 

Beste Dreihill jr.,

 

Met dank voor de geboden gelegenheid om te mogen bijdragen aan jullie wedstrijd verslag, hierbij:

 

Door de ogen van de tegenstander

 

Mix Zwijndrecht 1 verstevigt koppositie na comfortabele 5-0 zege op DTB.

 

Op weg naar DTB (welke zich overigens niet gemakkelijk laat vinden), toch wat gespannen koppies in de auto. Met dien verstande dat DTB vorige week nog indruk had gemaakt met een knappe 2-3 zege op Dekker Rokkeveen. Capitana Mel als altijd niets aan het toeval overlatend, nam zelfs nog wat citaten van Dreihill’s wedstrijd verslag op in haar wedstrijdbespreking om haar ploeg waar nodig nog iets meer op scherp te zetten.

 

Na een gezellig bakje koffie (met een cakie, volgens Merle waarschijnlijk ook van toepassing op de tennisbaan), gingen de singles van start. Guga trof Sluwe Vos Peter en kwam wat stroef uit de startblokken. Peter die met een solide backhand slice en een hoekige maar zeer effectieve forehand Guga het leven meer dan zuur maakte, kon net geen set afsnoepen van ons Zuid-Afrikaanse troetelkind. Die na verschillende keren ouderwets met zijn racket te gooien zichzelf uiteindelijk net op tijd op scherp wist te zetten.

 

Capitana Mel die nooit helemaal haar ritme wist te vinden in haar single, maar super fit als ze de afgelopen maanden is wist ze de hardwerkende en mooi spreidende Caroline toch van zich af te schudden.

 

Ondergetekende was door Capitana Mel verrassend genoeg slechts 1 keer op gesteld (echter de winnende capitana heeft altijd gelijk), was erop gebrand om een goede mix neer te zetten en met een prima spelende Maaike kwam een overwinning nooit echt in gevaar tegen het sterke koppel Merle en Ruud. 

Guga en Tinus wonnen vervolgens overtuigend de heren dubbel tegen Vincent en Ruud, waarbij het publiek af en toe flink werd vermaakt met ATP professioneel dubbelspel (groetjes trouwens ook aan vakantiegangers Meijer – Fox en afwezige Kristel).

 

Traditiegetrouw werd er afgesloten met een dames dubbel terwijl het publiek al wat biertjes in de kraag had, moest er in de tweede set nog een tiebreak aan te pas komen om de strijdbare Merle en Elise te verslaan.

 

Zo stond er een uitslag van 0-5 op het scorebord, welke van te voren zeker niet verwacht was, maar welke Zwijndrecht het gewenste vertrouwen geeft op naar volgende week waar andere directe concurrent Dekker Rokkeveen wacht.

 

Met speciale dank namens Guga en ondergetekende voor het broodje kaassoufflé en namens de andere teamgenoten veel dank voor de uitermate gezellige dag, willen we jullie alle succes in het restant van de competitie wensen.

 

Hopelijk is hiermee een traditie geboren en zal “door de ogen van de tegenstander” vaker deel uit maken van het wedstrijdverslag van Dreihill.

 

Met sportieve groet,

 

Ab.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37