Nieuws

DTB Mix 1 zaterdag wint gedecideerd van Obvius

Na een, alleen wat betreft het resultaat onbevredigende wedstrijd tegen Zwijndrecht hadden we wat recht te zetten. Het onverwacht vroege tijdstip bleek voor de studenten minder probleem te zijn dan voor ons, zij waren eerder compleet aanwezig op het prachtig uitgebreide TU-sportcomplex met splinternieuwe banen, indrukwekkende kantine en dito koffiemachine.  

 

Hannah met ingetapete hand had weinig moeite om goed gebruik te maken van de mogelijkheden die de banen haar boden en toverde de ene vieze bal na de andere van haar racket. Haar tegenstandster kreeg er geen enkele vat op en al snel stond er twee keer 6-0 op het scorebord. 

 

Peter had aanzienlijk meer moeite met een zwaar spinnende, maar gelukkig ongeduldige tegenstander. Door de druk hoog te houden won Peter de eerste set, maar nadat zijn tegenstander van tactiek veranderde en zelf meer druk gaf op de backhand van Peter….(need I say more?). Enfin, het ging gelijk op, was spannend, leuk om te spelen en om naar te kijken volgens de inmiddels in grote getale aankomende supporters. Op 6-5 kon Peter net doordrukken en we stonden riant met 2-0 voor.      

 

Het zonnetje maakte het nog aangenamer en teamgenoten, ouders, partners en kinderen wisselden elkaar af om ons aan te moedigen, het leek wel een thuiswedstrijd! De twee dubbels gingen tegelijk de baan op. Ruud en Peter speelden een leuke en solide dubbel. Ruud serveerde goed, was lekker op dreef aan het net en ook Peter liet zich niet onbetuigd en maakte af en toe fraaie hoeken, hetgeen het humeur van een sjagrijnige dame van een ander team op de baan ernaast niet verbeterde. Peter en Ruud lieten zich niet afleiden en omdat de tegenstanders veel risico namen om het tij te keren was de klus in twee sets geklaard.

 

De dames hadden ondertussen de eerste set ruim gewonnen, maar kwamen daarna met 4-0 achter, naar verluidt door de focus een beetje te verliezen en met andere dingen bezig te zijn. Het toont het karakter van onze dames dat zij zich wisten te herpakken en de tweede set alsnog binnen wisten te halen. De partij werd ontsierd door het onvolwassen gedrag van een tegenstandster die niet begreep dat als iets mag (hard rechtuit slaan op de netspeler) je dat niet perse hoeft te doen en dat als je er op wordt aangesproken, er ook voor kunt kiezen om de discussie op een sportieve manier te voeren, zodat de sfeer niet wordt verpest. Nadat onze Caroline na een aantal herhalingen op niet mis te verstane manier had duidelijk gemaakt dat ze het zat was (onze trouwe lezertjes kennen onze Caroline inmiddels: duidelijk=duidelijk…) ging het beter, maar gezellig werd het niet meer.

 

Enfin, in de mixed erna bleef hetzelfde patroon zich herhalen. Met goed spel wonnen Caroline en Ruud de eerste set, maar de betreffende dame had zo overduidelijk geen zin om er een leuke wedstrijd van te maken, dat ze uiteindelijk halverwege de tweede set de baan afliep en de partij opgaf. Het wierp een smet op de 5-0 overwinning, en op het TU-terras ontspon zich een discussie in ons team, die onderbroken werd door de Obvius captain die zijn best deed om de dag gezamenlijk in goede sfeer af te sluiten, hetgeen door ons gewaardeerd werd en dus ook geschiedde.

 

Na een nachtje slapen en een lange wandeling met mijn 3 dagen volwassen dochter werd mij duidelijk dat ik als jr. nog veel te leren heb. Na het relaas over de dag zei ze onomwonden: “Pap, grow up, niet alle tegenstanders zijn leuk, als dat zo zou zijn is er geen bal aan, toch?” waarvan akte!

 

Dreihill jr.

 

 

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl