Nieuws

DTB Mix 1 zaterdag buigt voor Schiebroek

Na een week waar we goed trainden en de opstelling per dag veranderde (Vincent wilde toch wel 2 keer, Merle wilde toch wel singelen, Caroline was niet ingeroosterd maar wilde wel, Peter was wel ingeroosterd maar wilde uiteindelijk niet) traden Elise, Merle, Ruud en Vincent aan tegen Schiebroek. Bij de koffie bleek een van de tegenstanders oude connecties (onder meer Jan L., maar ja wie kent hem met zijn fluwelen techniek nou niet….) en goede herinneringen te hebben getuige een kampioensfoto uit 2012 achter de bar. Teruggekeerd naar het heden kwam ook het recente verleden (de tegenstanders tot nu toe) aan bod en gaf het enthousiaste verslag over onze wedstrijd met/tegen Zwijndrecht aanleiding tot enige spijt bij onze tegenstanders over hoe hun wedstrijd tegen Zwijndrecht was verlopen….waarvan akte!

 

Elise en Vincent begonnen. Elise had zich voorgenomen lekker losjes te slaan en trof een tegenstandster die het losjes slaan (overigens met een prachtige techniek) zo letterlijk opvatte dat de wedstrijd uitmondde in alles of niets. In dit geval alles, na een gewonnen eerste set en 3-0 werd het nog even spannend op 3-3, maar nadat ze de altijd belangrijke 7e game had veroverd won Elise verdiend.

 

Vincent speelde een goede wedstrijd, deed zoals altijd uitermate zijn best, maar had nog niet de volle grip op zijn slagen (en dus zijn tegenstander) door gebrek aan singleritme en verloor nipt. Met een beetje mazzel had het net zo goed andersom kunnen zijn. Het was een goede warming up voor een memorabele dubbel, maar…ik loop op de zaken vooruit.

 

Merle en Ruud speelden naar eigen zeggen een partij met veel leuke rally’s waarbij de druk van de tegenstanders net iets hoger was waardoor zij steeds weer aan het langste eind trokken. Jammer, maar ook deze partij was een demonstratie hoe leuk het kan zijn als je tegenstanders hebt die lekker doorslaan en wat risico’s durven te nemen. Als je dat zelf ook durft (en dat deden Merle en Ruud) dan ontvouwt zich vanzelf een leuke pot. Pech was dat Ruud steeds meer last kreeg van zijn elleboog waardoor hij niet meer kon dubbelen.

 

De beide dubbels gingen tegelijkertijd de baan op. Elise en Merle boden goede tegenstand tegen een zeer aanvallend en toch solide koppel. Met vlagen produceerden onze dames prachtige flitsende forehands, maar als ze de druk iets lieten vieren wisten de tegenstandsters met fraaie volley’s veel punten te scoren. De uitslag was wat geflatteerd, maar voor waar een mooie dubbel om naar te kijken.

 

Omdat Peter nietsvermoedend nog in Amsterdam zat moest Tim in allerijl opdraven voor de afsluitende dubbel met Vincent. Ook hier hetzelfde beeld, bijzonder leuke slagenwisselingen, goed aan elkaar gewaagd, wisselende kansen en prachtige punten afgewisseld met mooie missers. Na een knap gewonnen eerste set en een krap verloren tweede namen Vincent en Tim een forse voorsprong in de wedstrijd tiebreak, om die vervolgens weer te verliezen en uiteindelijk na over een weer matchpoints met 13-11 aan het langste eind te trekken.       

 

De einduitslag van 2-3 weerspiegelde de verhoudingen ook beter dan 1-4 en dus kon iedereen er ook wel mee leven. De afsluitende borrel bood even het perspectief dat het gratis was omdat de pin het niet bleef doen, ondanks verwoede pogingen van het halve team om ‘m aan de praat te krijgen. Gelukkig deed de tap het wel naar behoren en toen de bitterballen ontploften ontstond er een vrolijke sfeer die recht deed aan een gezellige tennisdag!

 

Volgende week alweer de laatste wedstrijd (afgezien van enkele inhaal partijen) waarin we ijs en weder dienende allemaal zullen spelen en dus onze trouwe toeschouwers de laatste kans bieden om te zien hoe het (niet) moet.

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl