Nieuws

DTB Mix 1 zaterdag: fraai weer bij inhalen van druilerige tweede competitie dag

De dag begon onheilspellend, Merle had een daverende migraine en iedereen die ooit migraine heeft gehad weet dat daveren niet fijn is bij migraine…. Ondanks een schuchtere poging via de app om later te beginnen was ze wijs genoeg om te erkennen dat het er gewoon niet in zat vandaag. Kortom, we besloten alleen de dubbels te spelen en Peter en Elise gingen aan het werk om inval te regelen, nog niet zo gemakkelijk want niemand had er natuurlijk op gerekend. Maar zoals vaak, was de oplossing dichterbij dan je denkt en in ons geval zat ze naast Elise aan de ontbijttafel: Tamara hielp ons uit de brand.

En zo gingen Tamara, Elise, Vincent en Peter aan de bak, na koffie in de kantine die her en der nog sporen vertoonde van de “Happy Halloween” happening van de vorige avond. De koffie werd opgeluisterd door smeuïge verhalen over de inmiddels gespeelde wedstrijden, waarvan de ook aanwezige veteranen-heren wel moesten denken dat we in geheimtaal spraken of van een andere planeet kwamen. Zij leken even aansluiting te vinden toen het gesprek ging over de Koningin van Sheba, daarbij net als Peter denkend aan Gina Lollobrigida of aan de zwarte Disney kat (de veteranen met kleinkinderen…). Maar al gauw bleek het gewoon om de competitie te gaan en keken zij misprijzend (of miss-prijzend?) naar het geschater van de dames aan onze tafel, zich afvragend wat Peter in hemelsnaam in hun koffie had gedaan (en wellicht of zij er zelf ook een scheutje van mochten…).

Iets later dan gepland gingen we toch maar tennissen. Tamara en Elise troffen een zeer solide dubbel, dat bijna geen fout maakte en waarbij ze elk punt drie keer moesten maken. In de eerste set was het een aantal keren deuce, waarbij ze op beslissende punten net niet konden doordrukken. In de tweede set viel alles de andere kant op en kregen ze het niet meer gekanteld. Jammer, maar geen schande.

 

Vincent en Peter hadden ondertussen in een snelle wedstrijd hun punt al binnen gehaald. Peter profiteerde optimaal van het feit dat hij de avond tevoren twee uur had staan dubbelen met Hielke, Olaf en Bert en serveerde prima. Vincent had zon en wind tegen, maar bleef rustig in de rally en samen was het ruim voldoende voor een goede winst. Waarna Vincent zijn service liet filmen en daar ongetwijfeld het nodige uit zal leren voor volgende week!

 

Na afloop praatten we gezamenlijk genoeglijk na, waarbij de BOB van de tegenstanders zich beperkte tot één biertje en de rest helemaal geen alcohol dronk, Tamara aan het studeren ging, we constateerden dat een mooi park met goede gravelbanen eigenlijk wel een luxe is, en dat tennis in essentie een mooi-weer-buiten-sport-met-gezellige-tegenstanders is, zodat inhalen geen straf is. Waarvan akte!    

 

Volgende week de laatste inhaalwedstrijd waarbij we allemaal spelen, dus voor de fervente fans de laatste gelegenheid ons nog één keer te steunen in onze gevechtjes tegen onszelf….

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37