Nieuws

Kennismaken met de nieuwe voorzitter van DTB

Kennismaken met de nieuwe voorzitter van DTB

 

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers, dat begrijpt iedereen. Maar wat doen al die vrijwilligers voor de club en wat drijft ze? In de rubriek “kennismaken met…” stellen vrijwilligers zich voor en vertellen zij wat hun taak inhoudt en wat hen drijft om zich in te zetten voor DTB.

 

We starten met de nieuwe voorzitter, Elise Goosens.

 

 

Wie is Elise Goosens?

Ik ben al vanaf mijn jongste jeugd een fanatieke tennisser, opgegroeid in Heiloo, lid van ’t Vennewater. Ik was altijd op de club te vinden, het was een soort tweede huis en mijn sportieve vriendenclub. 

Ik woon nu in het mooiste straatje van Delft met Ruud, Tamara en Joep Schonk, ook allemaal lid van DTB. Onze oudste zoon Stan woont sinds dit jaar op kamers in Amsterdam.

 

Ik tennis onwijs graag, maar mijn tweede passie is zingen in het meest swingende en muzikale popkoor van Delft en omstreken.

Ik ben chemicus van oorsprong en heb nu mijn eigen bedrijf in duurzame inzetbaarheid. Ik help organisaties om het potentieel van hun medewerkers optimaal te benutten en hen mee te nemen in de veranderde rol of functie als gevolg van nieuwe technologieën, automatisering, digitalisering of een andere koers van het bedrijf. Een hot item voor veel bedrijven!

 

Wat houdt jouw vrijwilligersrol in?

Ik heb me de afgelopen jaren samen met Suzana Lopes da Silva vanuit het bestuur voornamelijk met de jeugd bezig gehouden. We zijn veel achter de schermen bezig geweest om het proces rondom clubtrainingen voor de jeugd inzichtelijk, transparant en kostendekkend te maken en het all-in-one lidmaatschap vorm te geven. Daarnaast heb ik met enthousiaste commissieleden veel energie gestoken in het organiseren van allerlei activiteiten. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Er is veel jeugd bijgekomen de afgelopen jaren!

Inmiddels heb ik het stokje van de voorzitter Cees van Velzen overgenomen. Ik ga ontdekken wat deze nieuwe rol zal brengen.

 

Wat wil je bereiken als kersverse voorzitter van DTB?

De laatste jaren zie je dat er een positieve vibe op de club is ontstaan, dat zou ik graag door willen trekken. DTB als een club voor en door leden! Betrokkenheid is hierin belangrijk, daarom zijn we gestart tijdens de ALV met het peilen van de behoeftes van de leden. Hoe zien zij DTB en waar is behoefte aan? Dat gaan we uitbreiden, komend jaar zullen we sessies organiseren waarin we discussiëren over verschillende speerpunten, zoals bijvoorbeeld wintertennis. Wat willen we als club, winterbanen of juist een vervanging van de ballonhal?

 

Hoeveel tijd kost het vrijwilligerswerk en wat krijg je er voor terug?

Ik besteed zeker 4 tot 8 uur per week aan DTB. Ik ben een volhouder en doorzetter, heb altijd wel ideeën en wil ook graag iets bereiken. Hoe leuk is het als dat dan lukt en je ziet dat een activiteit een enorm succes is en de club groeit en bloeit! Natuurlijk zijn er ook momenten dat het minder leuk en makkelijk gaat, maar ach.. met een beetje relativeringsvermogen en humor kom je er dan ook weer uit.

Het is zeker leuk dat je snel veel mensen leert kennen, je breidt je netwerk uit, leert nieuwe vaardigheden en daar heb je vaak veel plezier van. Het enige waar ik voor uit moet kijken is dat ik vaker op de de club ben voor organisatie of overleg dan dat ik zelf op de baan sta!

 

Aan wie geef je het stokje door?

Als volgende vrijwilliger zou ik graag Jolanda Jacobs van de bar en activiteitencommissie willen vragen om iets te vertellen over haar ervaringen en rol als vrijwilliger!

 

Wil je nog iets delen?

Uiteraard wens ik alle leden van DTB een gezond, gezellig en sportief tennisjaar toe!

En ik hoop veel DTB’ers as vrijdag te zien op de nieuwjaarsborrel om samen 2019 in te luiden!

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37