Nieuws

Het zit weer mee op DTB

Wie één deze mooie dagen langs DTB fietst zal het niet ontgaan zijn dat er dagelijks hard en enthousiast gewerkt wordt aan het speelklaar maken van de banen en het snoeien en opruimen van het park. We hebben Ger Scheer bereid gevonden om zijn enorme kennis van de banen over te dragen op een enthousiast team bestaande uit Gerard Korteling en Ghalid Shuker. Zij worden met zekere regelmaat bijgestaan door Ilya Sang Ayang en Tim Driebergen. Miep van Tijn is vaak ter plaatse en brengt ons met veel enthousiasme op de hoogte van de vorderingen. Deze week worden de lijnen aangebracht. Zo vroeg zijn we nog niet eerder geweest op DTB!

Baanonderhoud

Op 1 februari j.l. is Jack van Karsen, die de afgelopen 14 jaar onze groundsman was, vertrokken. Voor ons als bestuur was dit aanleiding om ons te bezinnen over het beheer van onze club. Zou het ook anders kunnen dan fulltime een vaste groundsman in dienst te hebben? Het is een mooie kans om te bekijken of we de grootste kostenpost van de club, park en onderhoud, efficiënter en goedkoper te kunnen uitvoeren.

Daarom gaan we dit jaar een aantal zaken uitproberen. Ghalid is aangetrokken voor in eerste instantie een korte periode om de banen speelkaar te maken en tijdelijk parkonderhoud te doen. Vooralsnog gaat Gerard het reguliere baanonderhoud verzorgen. Jonathan is onze nieuwe schoonmaker die het gebouw en kantine aanpakt. Zoals al eerder gemeld, Gerard Korteling gaat naast zijn werk als parkbeheerder ook tijd besteden aan het verenigingsmanagement.

 

Parkonderhoud

Het parkonderhoud gaan we dit jaar ook anders aanpakken. Als alternatief voor de verplichte bardiensten kunnen alle DTB leden nu ook kiezen voor groendiensten. Deze groendiensten zijn op 10 momenten in het jaar. We gaan dan met een team van 6 mensen onder leiding van een deskundige werkzaamheden uitvoeren. De groendienst duurt iets langer dan een bardienst (namelijk 4 uur), maar wordt dan ook gehouden met een heerlijke lunch (verzorgd door DTB). De werkzaamheden zullen door het seizoen verschillend zijn en bestaan uit snoeiwerk, onkruid wieden, grasonderhoud, bladeren verwijderen en klein onderhoud materiaal. De groendiensten staan ook in het bardienstrooster vermeld en de inschrijving verloopt net als voor de bardiensten. Binnenkort volgt de uitnodiging om in te schrijven.

 

Wil je ook een extra bijdrage leveren aan het mooiste tennispark van Delft? Wij zoeken enthousiaste leden voor:

 

Deskundige groen:

Leden met kennis van groenonderhoud die bereid zijn om de teams van groendiensten aan te sturen en te te adviseren. Op één of meerdere dagen.

 

Klussenteam:

Leden die deel willen nemen aan het klussenteam van DTB. 

Klussen die te te leuk zijn om uit te besteden aan professionals en onmisbaar om met enthousiasme een mooi resultaat opleveren.

 

Beheercommissie:

Is op zoek naar leden die op projectbasis willen helpen met regelen en laten uitvoeren van onderhoudsklussen aan banen, gebouw en park.

 

Voor nadere vragen en aanmeldingen graag een mail aan Michal Kolmas

bc@delftse-tb.nl

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl