Nieuws

DTB Mix 3 zaterdag: onfortuinlijke nederlaag op gezellige eerste competitie dag

 

Na een goede training afgelopen donderdag begonnen we met erg veel zin aan het buitenseizoen met onze eerste uitwedstrijd in Alphen a/d Rijn. Een vroegertje….8 uur weg uit Delft. Na een kleine sightseeing door de buitenwijken van Alphen, waar je volgens Peter nog niet dood gevonden wilt worden, kwamen we op het onverwacht gezellige park van TEAN ”Tennis En Anders Niets”.

 

Elise en Peter startten met de singles in kou en miezer, terwijl Caroline en Hannah elkaar warm hielden en Ruud nog even naar huis op en neer moest om zijn hulpstuk tegen de tennisarm op te halen….

 

Elise trof het niet tegen een squashster die de dropshot tot haar favoriete slag had gemaakt. De één nog geniepiger dan de ander en op een ongelijke, natte baan en met zware ballen ploften ze vrijwel onspeelbaar achter het net. Om gek van te worden…Wat ze ook probeerde, het lukte Elise niet om er doorheen te komen en een lekker gevoel aan de partij over te houden. Jammer!

  

Peter speelde tegen een naamgenoot met een vrijwel identiek spelletje. Ondanks de moeilijke omstandigheden (wat zijn onze banen dan toch goed!) ontspon zich een leuk gevecht, waarbij mooie punten afgewisseld werden met afgrijselijke missers en kolderieke situaties. Uiteindelijk trok Peter (logischerwijs..) na niet onverdienstelijke tegenstand net aan het kortste eind. Onze Peter, helaas.

 

Hannah en Caroline waren inmiddels goed opgewarmd voor de damesdubbel. Een goede eerste set werd gevolgd door een wat slappere tweede, waarbij de focus even weg was en ze zich op een cruciaal moment een punt door de neus lieten boren. De greep op de wedstrijd was een beetje verloren waardoor de wedstrijdtiebreak een beslissing moest brengen. Ze pepten elkaar weer op en wonnen uiteindelijk verdiend, door met name aan het net dominanter te zijn (goed Hannah!). Wat natuurlijk hielp was dat Caroline haar slag weer versnelde en Hannah fraaie eerste services produceerde, waardoor ze elkaar kansen boden om aan het net in te grijpen. Belangrijke winst was, dat ze dat ook deden en niet, na een enkel foutje, inactief werden. Klasse!

 

Inmiddels was het droog geworden en waren Ruud (met hulpstuk) en Peter (een en al hulpstuk) gestart met hun dubbel. Die moesten ze winnen en dat deden ze dan ook, eigenlijk op eenzelfde manier als de dames. Allebei solide serverend en actief aan het net. En ook een dipje in de tweede set, waardoor het aan het eind een beetje werken werd, maar al met al een prima potje.

   

In de beslissende mixed van Caroline en Ruud gingen de uitgespeelde toeschouwers in een flets voorjaarszonnetje en met een biertje in de hand er eens goed voor zitten. Caroline en Ruud zetten hun goede spel in de eerste set door, waarbij de resultaten van de wintertraining van Ruud zichtbaar waren (soepele swing!). Ook nu ging in de tweede set de focus enigszins verloren en werd het meer zoeken en zwoegen. De beslissende wedstrijd tiebreak ging gelijk op tot 7-7 toen het noodlot toesloeg voor de al enigszins trekkebenende Caroline. Met de rest van het seizoen voor ogen was het verstandiger op te geven, al wilde ze dat zelf in eerste instantie liever niet.  

 

Na deze anticlimax ploften we neer op het terras, werden goed verzorgd met natje en droogje, praatten we gezamenlijk genoeglijk na, genoten we van een mooie herensingle van het eerste van TEAN (toekomstig tegenstanders van Froukje c.s.), Caroline op advies van Peter (ervaringsdeskundige geblesseerde kuiten) een biertje in het linker been en een in het rechter liet lopen en zichtbaar opfleurde, Elise en Ruud op tijd waren voor een spetterende avond en we moe maar voldaan op de terugweg constateerden dat we eigenlijk een hele goede dag hadden gehad!

 

Dreihill jr.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37