Nieuws

Van de voorzitter - Vrijwilligers bedankt.... en gezocht!

Vrijwilligers gezocht!

Het tennisseizoen draait weer volop. De banen zijn top, het park ligt er prachtig bij en de nieuwe groendiensten zijn nu al een succes. Tijd om tevreden achterover te leunen? Nou, nee! Er staat nog veel te gebeuren dit seizoen en we blijven hard werken om het park, het clubhuis en alle faciliteiten in topconditie te houden. Daarnaast zijn we altijd bezig met nieuwe plannen en ideeën om DTB nog aantrekkelijker en gezelliger te maken. Daarbij kunnen we overigens nog wel veel helpende handen gebruiken! Daarover straks meer…

Volle bak

De voorjaarscompetitie is net achter de rug. Op dinsdag, vrijdagavond, zaterdag en zondag was het druk op het park met strijdende DTB-leden. In totaal hebben 258 senioren en jeugdleden verdeeld over 44 teams meegedaan met de competitie. De week van de clubkampioenschappen was een succes! Het aantal deelnemers mag meer zijn, maar het was een prachtige week: heerlijk weer, mooie wedstrijden en een goede organisatie!
Ook de clubladder voor de single en dubbels is weer van start gegaan. Daar nemen in totaal bijna 100 leden aan deel. Een leuke manier om meer clubgenoten te leren kennen en eens een keer te spelen tegen iemand buiten je eigen groep. Daarnaast hebben we al twee zeer succesvolle toernooien achter de rug, het openings- en lentetoernooi. Het was volle bak met tegen de 50 deelnemers per avond. Er ontstonden sportieve wedstrijden en na afloop was het gezellig borrelen.
De competitie is feestelijk afgesloten met huldiging van kampioenen, de beste en slechtst spelende supertiebreaker, een troostprijs voor de degradanten en een hilarische pubquiz met de LiveBandQuiz.

Drukbezette banen

Bovendien zijn de banen in de ochtenden drukbezet door de ‘zilveren generatie’, onze groep enthousiaste senioren. Zij vertegenwoordigen een groot deel van het ledenbestand. Maar ook het aantal jeugdige leden groeit gestaag. De World Tour is razend populair en op vrijdagmiddag is er de instuif voor de jongsten van de club. De ouders genieten lekker van een biertje op het zonnige terras en de kids rennen vrolijk rond op en tussen de banen.
Onze fanatieke trainersploeg, die inmiddels uit vier! trainers bestaat, doet zijn uiterste best om het niveau van al deze verschillende categorieën leden te verbeteren.

Indrukwekkend

Maar ook achter de schermen is het een drukte van belang. We werken er hard aan  om het trainingsaanbod uit te breiden en er is een werkgroep bezig om na te denken over mogelijkheden in de winter. Het is best indrukwekkend dat we dit allemaal voor elkaar krijgen met voornamelijk vrijwilligers! Leden die voor clubgenoten regelen dat ze mee kunnen doen met de competitie, ladder, toernooien en trainingen. Leden die voor hun clubgenoten hun vrije tijd steken in het steeds leuker, aantrekkelijker, sportiever, mooier en gezelliger maken van de club. Leden die op de achtergrond zorgen dat de systemen draaien, dat leden in- en uitgeschreven worden, dat facturen en nieuwsbrieven verstuurd kunnen worden, dat de boiler wordt gemaakt, dat de wc’s nu eindelijk weer schoon ruiken, enz enz.

Een cultuur waar iedereen zich DTBer voelt!

Afgelopen woensdag hebben we alle vrijwiligers in het zonnetje gezet voor al het werk wat verzet wordt om DTB een vereniging te laten zijn, waar veel gebeurt en waar alle leden zich thuis voelen. We hebben met elkaar geborreld, gegeten en gebrainstormd hoe we met elkaar een cultuur kunnen creëren waar iedereen zich DTBer voelt, graag komt, en een steentje bijdraagt. We hebben ons hierin laten inspireren door het filmpje van Back to Basics 

Deze avond hebben we de wisselbeker voor vrijwilliger van het jaar geintroduceerd. De eer gaat dit jaar naar Wouter van Nunspeet! Wouter heeft zich de afgelopen jaren voornamelijk ingezet voor de jeugd, de worldtour op de kaart gezet en de instuif voor de allerjongsten geintroduceerd. Door oa deze activiteiten is het aantal jeugdleden behoorlijk gegroeid!

De avond werd afgesloten met een interactieve presentatie van de werkgroep ‘zomer-en winterbanen’, die al enorm veel werk verzet hebben in de zoektocht naar de ideale situatie voor DTB!

Vacatures

Loopt alles nu dan op rolletjes? Nee, natuurlijk niet, waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt en vrijwilligers komen en gaan. Zo heeft de secretaris zijn taak als secretaris/ hoofd communicatie moeten stopzetten, kunnen we heel goed een sponsorcommissie gebruiken en ook de jeugdcommissie heeft dringend hulp nodig. We zoeken handige handen voor park en gebouwonderhoud en de nieuweledencommissie heeft teveel plannen voor het aantal vrijwilligers.
Op onderstaande linkjes staan vacatures voor vrijwilligers. Lees ze gerust eens door, kijk wat je aanspreekt en neem contact op als je interesse hebt om ook iets bij te dragen aan onze bruisende club. Er is veel mogelijk!

Programma

Tot aan de zomervakantie staat er in ieder geval nog genoeg op het programma. Ladiesday is back (6 juli) het kind-ouder toernooi (7 juli) en de eerste week van de zomervakantie het Open Toernooi voor senioren en jeugd (22-28 juli).

Ik hoop ieder van jullie vaak te ontmoeten op en rond de banen de komende tijd!
Elise Goosens

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37