Nieuws

Impressies uit Wimbledon 1

Dit jaar zijn er veel DTB'ers op Wimbledon. Dreihill, altijd gevoelig voor tradities, verzamelde impressies. Maarten Schröder bijt het spits af.

Wimbledon heeft iets magisch... Het frisse groene gras springt er uit en oogt zo vriendelijk en uitnodigend. De honderden ‘Honorary Stewards’ zijn Brits hoffelijk en beleefd. Vooral door aan te geven wat je niet mag doen.

Het blijven rare jongens die Britten. Het park gaat om 09.30 uur open. Maar dan in het park heb je weer denkbeeldige ‘hekken’ waar je niet voorbij mag totdat het 10.30 uur is. Dat wordt dan door zo’n ‘Honorary Steward’ vriendelijk doch dringend duidelijk gemaakt. En probeer dan ook niet met één voetje over het witte koord te stappen. Je wordt onherroepelijk op je... voeten getikt...

Om 10.30 uur barst het los en vinden alle kaarthouders en diegene die úúúren in de queue hebben gestaan hun weg op het park. Voordat we naar court no. 1 zijn gegaan hebben we eerst Nishikori en Kiki op baan 3 in actie gezien. Nou, dan moet je een goed gevoel voor humor hebben, je moet tegen massale drukte kunnen om in de mensenmassa je een weg te banen naar baan 3. Als je éénmaal op de baan een plekje hebt gevonden kan het feest echt beginnen. En wat is het dan mooi. Wat een sfeertje. Op en top Wimbledon. Bakje aardbeien er bij om het af te maken.

Wat je zeker moet doen is op Henman Hill/Murray Mountain een glas Pimm’s of iets anders lekkers nemen, een plekje zoeken (uitdaging!) en gewoon daar een tijdje zitten. De enorme schermen die daar hangen geven een overzicht van wat er zoal gebeurd op het heilige gras. Heerlijk, mooi en fascinerend.

Het echtpaar naast ons op court no. 1 had een fles wijn (van huis) meegenomen en twee plastic glazen. Dat dan weer wel... Gewoon in een broodzak zaten ze daar ‘stiekem’ te borrelen. Schijnt te mogen.

Probeer vooral niet je voeten tegen de reling voor je te zetten. Voordat je er erg in hebt staat zo’n Honorary Steward naast je om te zeggen dat dat op Wimbledon niet de bedoeling is. Probeer ook niet je glaasje wijn of iets anders op de reling te zetten... Aan het einde van de dag had ik een prima relatie met die beste man.

Morgen deel 2 door Peter Snaterse.

 

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37