Nieuws

Impressies uit Wimbledon 2: To queue or not to queue, that’s the question

Deel 2 geschreven door Peter Snaterse (ja, ja de zoon van...)

Wat heerlijk, samen met tennismaat Maarten Schröder naar Wimbledon. Met kaartjes voor Number  1 Court, dankzij Peter Driebergen.

Al die gekke tradities en regels, die de All England club in haar wijsheid verzonnen heeft, een keertje van nabij meemaken. Je kent de verhalen wel, mensen die een nacht lang in de rij staan, ‘the queue’, voor een kaartje. Als je er een bemachtigt, mag je het terrein op, ‘the grounds’, maar ben je nog niet zeker van de entree voor een Showcourt. Hoe tennisgek moet je zijn om op donderdagmiddag aan te sluiten in ‘the queue’ om zeker te zijn een Centrecourt kaartje voor zaterdag? De man die achter ons zat kon het uitleggen. Hij zag er overigens verder heel normaal uit. Dat nachtelijke ‘queuen’ in combinatie met de Britse liefde voor een stevig glas, verklaart vast waarom er zoveel mensen liggen te maffen op Henman Hill. Op dé plek waar het volgens BBC commentatoren altijd gebeurt, heeft de helft gewoon zijn ogen dicht.

De Engelsman ‘queuet’ graag. Hij toont zijn beschaving door ondanks hoge nood in keurig rechte lijn zijn of haar beurt voor het toilet af te wachten. Er hangt wel een bordje ‘fast lane’ bij de broodjeswinkel, maar daar gaat niemand in staan. Ja ik, eventjes. Maar deze Europeaan had slechts een klein beschaafd knikje van de kassière nodig om te snappen dat dat niet de bedoeling was.

Het barst van de officials op Wimbledon. Ze lijken allemaal wel een ander uniform te dragen. De Britten zelf herkennen de strepen, labels, insignes, platte of juist bolle petten natuurlijk wel. Beschaafd geduldig maar volhardend leggen ze de rest van wereld uit ‘How to queue’. En de rest van de wereld luistert daar braaf naar. Als je accepteert dat ‘queuen’ bij het leven hoort vind je het ook helemaal niet vreemd dat 10 platte petten met elkaar een lange witte stalen ketting ophouden en zo 3000 mensen tegenhouden. ‘To queue or not to queue’, dat is hier helemaal geen vraag.

Ook traditie: scorebord van de Ladies Singles, toen Kiki er nog in zat…

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37