Nieuws

Interview: Tim Driebergen, manus van alles

Wie is Tim Driebergen?
Ik ben 20 jaar en geboren in Delft. In 2016 heb ik mijn gymnasiumdiploma gehaald aan het Gymnasium Haganum in Den Haag en daarna ben ik begonnen aan een studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Wiskunde was altijd al mijn favoriete en ook beste vak, dus ben ik dit jaar gestart met de Master Applied Mathematics. Daarnaast werk ik als huiswerkbegeleider en bijlesdocent bij Studielab015.

Tim, waarom DTB?
Ik woon al mijn hele leven in Delft, maar mijn vader woonde vroeger in Amersfoort. Daar bleek dat hij aardig wat talent had voor de tennissport, en ook zijn broer en zus tennisten daar. Hij speelde een paar jaar bij de bond maar besloot toch te stoppen voor zijn studie. Toen mijn ouders naar Delft verhuisden is hij direct lid geworden bij DTB en zo ben ik dus ook bij de club terechtgekomen.

Wat houdt jouw vrijwilligersrol bij DTB in?
Ik heb niet echt een vaste rol bij DTB, maar samen met Ilya assisteren we waar we kunnen en bij wat we leuk vinden. Samen zitten we in de commissie Tenniszaken Jeugd, organiseren we het Open Toernooi, hebben we aan het begin van het jaar geholpen met het prepareren van de banen, helpen we bij het Open Jeugdtoernooi en organiseren wij de Clubkampioenschappen voor de jeugd en de wintercompetitie. Daarnaast zit ik in het WhozNextteam van de KNLTB, maak ik het schema voor het Kind-Oudertoernooi en ga ik binnenkort werken aan de nieuwe website.

Hoeveel tijd investeer jij in DTB?
Dat verschilt enorm, maar ik ben elke week zeker minstens een paar uur op DTB te vinden. Het hoogtepunt was de DTB Open toen Ilya en ik vorig jaar twee weken lang ruim 10 uur per dag op DTB waren.

Wat was voor jou de aanleiding om vrijwilligerswerk bij DTB te gaan oppakken?
Mijn vader organiseerde een paar jaar het Open Jeugdtoernooi en af en toe hielp ik dan met achter de tafel staan of klusjes doen. Toen hij daarmee stopte namen Ilya en ik het over en sindsdien heb ik allerlei andere klusjes opgepakt.
Stel, DTB krijgt een flinke zak met geld via de Grote Clubactie of een willekeurige andere organisatie en jij mag bepalen waar dat aan besteed wordt.

Waar zou jij in investeren?
In een nieuwe kantine natuurlijk!

Wat was jouw mooiste tennismoment?
Het hele tennisseizoen van 2019 eigenlijk. Met Ilya 6 uit 7 toernooien winnen en het jaar afsluiten met een titel bij de Masters was geweldig.

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst als tennisser bij DTB?
Als tennisser heb ik niet echt ambities. Natuurlijk is beter worden altijd leuk, maar ik heb allang geaccepteerd dat ik nooit op  tour ga staan. Hopelijk ben ik volgend jaar goed genoeg om DTB weer te mogen vertegenwoordigen bij de RegioCup.

Welke vrijwilliger zou jij willen voorstellen voor het volgende interview?
Maarten Schröder lijkt me een leuke kandidaat, ben benieuwd wat hij te vertellen heeft.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37