Nieuws

Zondag trainingen met Michiel Zegveld

DTB werkt sinds dit jaar met meer trainers op steeds meer dagen en dagdelen. Afgelopen voorjaar werd, mede op initiatief van Tim van Leeuwen, een start gemaakt met competitietrainingen in april en mei voor de best spelende heren van DTB. Dat is erg goed bevallen. Michiel Zegveld, de Haagse trainer die op de donderdagen deze 2-uurs trainingen leidde: “De samenwerking met de groep en met de club is me zeer bevallen. Het smaakt naar meer. Ik wil graag bekijken of we dit kunnen uitbreiden”. Na contact met het bestuur, Jort Braun en Bert Korteling (Trainingen DTB) en Tim van Leeuwen, is dit gelukt. Vanaf zondag 10 november zal de inzet van Michiel naar drie groepen worden uitgebreid. Hiermee wordt een extra impuls gegeven voor verhoging van het tennisniveau van DTB. Michiel heeft als speler gedurende 10 jaren in de top 20 van Nederland gestaan. Daarna heeft hij 10 jaren een tennisschool gehad in Den Haag (OTC) en in Alphen aan de Rijn.  Momenteel werkt Michiel bij WW en Leimonias in Den Haag.

De drie groepen zijn: 1. Jonge jeugd met talent en ambitie (1 uur training), 2. Jeugd/jong senioren met talent en ambitie (1.5 uur training)en 3. De topgroep met vooral spelers met DSS 2-3 (ook 1.5 uur training). De visie van Michiel: ‘Je tennist omdat je het leuk vindt. Het is de enige manier om te leren en te genieten. Tennis is te moeilijk om het niet met de volle aandacht en concentratie te doen. Daarom is het belangrijk dat ik met gemotiveerde spelers werk. Het maakt daarbij niet uit of je jong, oud, goed of minder goed tennist.’

Bert Korteling van Trainingen DTB, de tennisschool van DTB: “Met Michiel gaat DTB  samenwerken met nog een ervaren trainer. De inspirerende werkwijze van Michiel spreekt me erg aan. Voor spelers met een meer dan gemiddeld niveau en motivatie heeft dit echt meerwaarde. En het is mooi dat de club hierin ook investeert”. Het bestuur van DTB stelt de uren van de DTB hal (2 banen) op deze zondagse uren van 15.00-19.00 uur ter beschikking. Dit is onderdeel van een groter plan voor de binding van de meer getalenteerde spelers aan DTB. Daar staat ook wat tegenover. Zo worden de deelnemers geacht voor DTB in de competitie uit te komen en deel te nemen aan de clubkampioenschappen. Ook wordt er door de toppers een activiteit georganiseerd. Zo snijdt het mes aan twee kanten. In totaal doen er 8 spelers mee in de groep met jonge jeugd, 9 in de groep jeugd/jong senioren en zelfs 10 in de groep DTB-top. Een extra impuls dus voor 27 DTB spelers. Er worden in totaal 15 zondagen ingevuld in de periode 10 november 2019-22 maart 2020. Direct daarna zou het mogelijk kunnen zijn om dit te vervolgen door competitietrainingen in de periode april en mei. Dat zullen we t.z.t. als DTB met Michiel bekijken. Vanaf deze plaats wenst de club Michiel en alle spelers heel veel succes met deze trainingen.

Nieuwsartikel-footer

 

          

 

 

« Terug

» Nieuws archief

Homepage-footer

Over Delftse TennisBond

De DTB is op 26 januari 1927 opgericht en is daarmee een van de oudste tennisverenigingen van Delft. We hebben een fantastisch park in eigen beheer met een modern clubhuis en de beste gravelbanen uit de regio. Ons park ligt op de grens van Delft en Den Hoorn.

Sociale media

DTB is er voor en door de leden. We vinden het erg leuk als je over ons bericht op sociale media. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld #delftsetb op Twitter of kijk eens op onze Facebook pagina.

Contact

Delftse TennisBond
van Rossemweg 3 (
route)
2614 WT DELFT
015-2137183
ledenadministratie@delftse-tb.nl
IBAN: NL84 INGB 0000 1301 37