Brief van de voorzitter

20 september 2021


De zomervakantie ligt achter ons, de scholen zijn weer begonnen, de dagen worden alweer korter… Ik hoop dat iedereen een fijne zomer heeft gehad, gezond is en heeft kunnen genieten van de vrijheid die we toch weer een beetje terug hebben. 

 

Zomeractiviteiten op DTB
Ook op DTB hebben we deze vrijheid ervaren, gedurende de zomer waren er weer volop activiteiten voor jeugd en senioren! Het inmiddels traditionele kind-ouder toernooi was zondag 19 juli een groot succes. Verspreid over de hele dag was het met 100 tennissende ouders en kids weer ouderwets gezellig op het park. Dank aan de kersverse jeugdcommissie!

Van 20-25 juli was het Open Jeugd Toernooi. Onder de bezielende leiding van Miriam Verbeij en Joke van Leeuwen hebben kinderen vanuit diverse tennisclubs uit de omgeving gestreden tegen elkaar op allerlei niveaus.

De week erop stond in het teken van het DTB Open voor senioren. Het was een geweldige week en druk bezocht door deelnemers en toeschouwers! De enthousiaste wedstrijdleiding bestaande uit Danique Boelhouwer, Tessa Ruseler, Ilya Sang-Ajang en Tim Driebergen hebben de week professioneel georganiseerd. Het weer was niet al te geweldig, maar de leiding plande soepeltjes om de buien heen en mede dankzij de nieuwe topclay-banen konden bijna alle wedstrijden buiten gespeeld worden. Er werd ook hard achter de bar gewerkt, en de baromzet was daar dan ook naar. Dank aan de barcommissie en alle barvrijwilligers!

Het jeugdkamp in de laatste week van de zomervakantie was een groot succes! In samenwerking met de tennisschool is een gevarieerd programma neergezet met zoveel tennis- als spelactiviteiten. Veel dank aan de met name Sandro Castellani, Francis van der Blonk, Maaike Taconis van de JC, de trainers Loek, Gerard en Robin en de support van Victor Dortu.

En last but not least, na 10 jaar is de Regiocup weer terug op DTB! Op overtuigende wijze en met veel enthousiasme heeft een DTB-delegatie de andere deelnemende clubs Nootdorp, Pijnacker en Delftse Hout op alle niveaus overtroffen. Klasse! Volgend jaar zijn wij de gastvereniging en vindt het spektakel op DTB plaats.

Om het zomerseizoen af te sluiten hebben de senior clubkampioenschappen plaatsgevonden, met prachtig weer en in een gemoedelijke sfeer.

 

Enquête digitaal afhangen

Voor de zomer hebben we een enquête uitgedaan om jullie te polsen over het digitaal afhangen. 158 leden hebben de moeite genomen om het in te vullen, dank daarvoor. In bijgaande link een samenvatting van de resultaten. Heel duidelijk is dat het overgrote deel erg blij is met het digitaal afhangen en speelduur van 1 uur voor single en dubbel. We ontvingen diverse suggesties over o.a. controle op het niet komen dagen na reservering, alternatieven voor mogelijkheden van afschrijving, etc. Er is gekeken wat er technisch en praktisch mogelijk is en als uitgangspunt genomen dat we handhaving en controle beperkt willen houden en uitgaan van vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid.

Het bestuur heeft daarom het volgende besloten:

 • Digitaal/ online afhangen via de KNLTB app blijft gehandhaafd
 • Singel en dubbel beiden 1 uur
 • Starttijden op hele uren en halve uren, dit wordt per baan vastgelegd
 • Reserveren is maximaal 3 dagen van te voren mogelijk (dit was 7 dagen)

Aanvullend aan deze basisregels willen we het volgende graag benadrukken:

 • Als je plotseling verhinderd bent, annuleer de reservering via de app
 • Het is niet toegestaan om twee singles achter elkaar af te hangen om vervolgens twee uur te dubbelen
 • Introducees aanmelden via de app, betaling aan de bar
 • Belangrijk is dat de personen die afschrijven ook daadwerkelijk op de baan staan

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we een goed werkend systeem krijgen dat niet al te veel dichtgetimmerd hoeft te worden met diverse regels!

 

Verduurzaming DTB

Een werkgroep bestaande uit Ruud Schonk, Arnaud Dukker, Marga Vintges, Eugenie Balde, Bas Streppels en Eric Taen gaan nadenken hoe we als DTB kunnen besparen op energiekosten en meer duurzaam kunnen worden als club. Via Sportstroom en met subsidie van NOC-NSF wordt een scan gemaakt van de huidige situatie op DTB waar een advies uit volgt. Dit rapport wordt het uitgangspunt van de werkgroep. Tevens wordt een meerjarig onderhoudsplan opgesteld, zodat we beter inzicht krijgen in wat komende jaren financieel nodig en mogelijk is. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

Wie helpt om DTB nog leuker, beter en aantrekkelijker te maken?

DTB heeft veel vrijwilligers die met elkaar zorgen dat leden kunnen vrij spelen, trainen, competitie spelen, er toernooien georganiseerd worden, dat de bardiensten geregeld worden, borrels en feesten zijn, nieuwe leden een warm welkom krijgen, de financiën en administratie op orde is, dat de website draait, de communicatie op orde is, de banen er optimaal bij liggen en het groen op het park er op en top uitziet. Vrijwilligers komen en gaan, het is altijd jammer als er ervaren vrijwilligers besluiten om te stoppen, maar dit biedt ook weer kansen voor andere leden!  

Er komen 3 essentiele rollen vrij:

 • Ledencommissie: wie neemt het stokje over van Tessa Ruseler?
 • Voorzitter tenniszaken en tevens bestuurslid: wie wil Jort Braun vervangen die voor een jaar naar het buitenland vertrekt?
 • Trekker van de sponsorcommissie: wie wil helpen DTB nog financieel gezonder te maken?

Vind je het leuk om een bijdrage te leveren, maar weet je nog niet precies wat, of wil je weten wat dit betekent? Stuur een app of mail naar ondergetekende ([email protected], 06 30970335), of onze parkmanager Gerard Korteling (06 34193315). We kunnen vast samen iets vinden wat bij jou past!

Met hartelijke groet, namens het bestuur,

Elise Goosens

Nieuwscategorieën