Corona-update en Tennisschool DTB

15 januari 2021


Op dinsdag 12 januari heeft het Kabinet strenge maatregelen afgekondigd tegen het corona-virus. De maatregelen gelden van dinsdag 19 januari tot en met dinsdag 9 februari. Op 2 februari volgt informatie over de periode na 19 januari.

Alle informatie over de maatregelen voor tennis, tref je hier onder de link van de KNLTB.

De belangrijkste zaken:

  • Tennis in de ballonhal is niet toegestaan
  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met 2 personen, alleen enkelspel dus
  • Jeugd t/m 17 jaar mag in groter groepsverband spelen/trainen
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht

Hierbij de laatste ontwikkelingen over de trainingen van Tennisschool DTB. 

Wintercursus deel 2

De lockdown is verlengd tot en met 8 februari as. Dit betekent dat de wintercursus deel 2 op zijn vroegst op dinsdag 9 februari begint. De voorlopige indeling zal binnenkort op de DTB-site verschijnen. Zie hiervoor Tennisschool DTB/Training Regulier onder Wintercursus deel 2. Deze indeling gaat uit van een resterend aantal trainingen van 6 weken tot 1 april a.s. Mocht de lockdown langer duren dan 8 februari, dan zal worden bekeken in hoeverre er daarna nog sprake kan zijn van een cursus. In het meest negatieve geval zal er geen wintercursus deel 2 plaatsvinden.

AIO trainingen

De AIO trainingen lopen, voor zover het weer dit buiten toelaat, door. Juist nu alles dicht zit, is het erg belangrijk voor beweging en afleiding te kunnen trainen. Indien het erg koud en guur is en Loek ter Horst lange dagen maakt, kan het voorkomen dat Gerard Korteling enkele trainingen overneemt. Bij nachtvorst kan het gebeuren dat de banen meerdere dagen niet bespeelbaar zijn. Dit wordt dan z.s.m. doorgegeven. 

Fysieke training en Training op uitnodiging

Deze trainingen lopen, evenals de AIO trainingen, zoveel mogelijk in de buitenlucht door. Het betreft hierbij de fysieke training op de zaterdagen van 12.30 – 14.30 uur en de zondag trainingen van 12.00-18.00 uur. De senioren van 18 jaar en ouder kunnen daarbij met maximaal 2 personen per baan trainen. De groep maakt in overleg met de trainer een rooster waarbij de spelers wisselend trainen (bij een groep van 8 de ene week 4 en de andere week 4). We hopen op ieders begrip voor de situatie. Vanaf 17 januari is Michiel Zegveld de trainer van alle zondag trainingen, dus ook van 12.00-14.00 uur.

Voor vragen over bovenstaande onderwerpen kun je terecht bij: [email protected] 

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden vanuit de KNLTB over alle vragen rondom tennis en het coronavirus. 

Nieuwscategorieën