Corona-update, voorjaarscompetitie en Tennisschool DTB

28 maart 2021


Het kabinet heeft aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 20 april. Tennis met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, vanaf 22 uur. Dit betekent dat tennis in de avond langer mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent. Op dinsdag 13 april maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 20 april.

Alle informatie over de maatregelen voor tennis, tref je hier onder de link van de KNLTB.

De belangrijkste zaken:

  • Enkel- en dubbelspel is toegestaan voor alle leeftijden
  • Trainingen zijn weer begonnen – hier vind je de indeling en data
  • Laddercompetitie gaat van start
  • Voorjaarscompetitie is vooralsnog uitgesteld naar begin mei
  • Er worden geen externe wedstrijden gespeeld
  • De kantine, kleedkamers en douches zijn dicht

 

Voorjaarscompetitie

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. De voorlopige speeldata voor de VoorjaarscompetitieTenniskids competitie en Triple Double padelcompetitie zijn opgesteld.

Op 8 maart staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Dan bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie zal de KNLTB een besluit nemen over de daadwerkelijke start van de competitie. Mocht een start begin mei door de dan geldende maatregelen toch nog niet mogelijk zijn, dan heeft de KNLTB nog een week uitloop naar start in de 2e week van mei of kan de KNLTB ervoor kiezen om een aangepaste vorm van competitie met bijvoorbeeld minder speeldagen. Zie ook het artikel over mogelijke scenario’s.

 

Laatste ontwikkelingen Tennisschool DTB

Voor vragen over bovenstaande onderwerpen kun je terecht bij: [email protected] 

 

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden vanuit de KNLTB over alle vragen rondom tennis en het coronavirus. 

Nieuwscategorieën