Corona-update, vrijspelen en kantine

15 januari 2022


Goed nieuws! Het kabinet heeft op 14 januari aangekondigd dat een aantal versoepelingen mogelijk zijn. Sporten buiten en binnen mag weer voor iedereen. Onderlinge wedstrijden op de club zijn ook weer toegestaan, nog wel zonder publiek. De horeca blijft gesloten. De versoepelingen gaan zaterdag 15 januari in. Alle andere maatregelen blijven gelden tot en met 25 januari. Dan bekijkt het kabinet of de huidige maatregelen verder versoepeld kunnen worden.

Wat betekent dit voor DTB?

  • Buiten en binnen tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • De toiletten zijn open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht. De CTB wordt gecheckt door een medespeler. De kleedkamers blijven dicht.
  • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan.  

Wat betekent dit voor de tennislessen?  
De tennislessen voor de jeugd en volwassenen staan weer gepland op de oorspronkelijke tijden. De tennisleraren zijn ook bereikbaar voor vragen en zullen ook contact zoeken met de leerlingen.

Update buitenbanen:  
De buitenbanen blijven open tot de 2e week van februari. Daarna zullen ze in onderhoud gaan om de kwaliteit water doorlaatbaarheid goed te houden. De bespeelbaarheid van de buitenbanen is wel afhankelijk van het weer. In geval van nachtvorst zijn de banen ook tijdelijk onbespeelbaar.  

Update ballonhal:  
De mooie topclaybanen in de ballonhal kunnen natuurlijk ook gereserveerd worden via Gerard. De bezetting is te vinden op de website en in de clubapp. Voor het tennissen in de ballonhal is ook een CTB nodig, die medespelers bij elkaar checken.  

Heb je vragen/opmerkingen?  
Mochten er vragen zijn, kunnen die gestuurd worden naar parkmanager Gerard [email protected]

Veelgestelde vragen
We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden vanuit de KNLTB over alle vragen rondom tennis en het coronavirus. 

Nieuwscategorieën