Interview met Jan Bussemaker

20 september 2023


‘Romance ontstond op DTB’

Wanneer je gaat tennissen op de banen 8, 9 en 10, is het je waarschijnlijk
opgevallen hoe verzorgd de perken er altijd bij liggen. Daarnaast kan het je niet ontgaan zijn dat de beukenhagen op het park doorgaans keurig zijn gesnoeid. Dat is mede te danken aan de groene vingers van Jan en Marjan Bussemaker. Jan Bussemaker is een enthousiaste vrijwilliger bij DTB en heeft naast zijn groentaken ook nog een belangrijke rol in de kluscommissie. We vroegen Jan naar zijn drijfveren om zoveel tijd en energie in de club te steken.

“Ik kwam als student naar Delft en ben hier nooit meer weggegaan. Ik
ontmoette mijn vrouw Marjan op een kennismakingstoernooi van DTB, nog op de oude locatie. Je zou dus kunnen stellen dat onze romance ontstaan is op DTB. Later heb ik me aangesloten bij een vriendengroep die bij RingPass tennist en dat doe ik nog steeds. Na mijn pensioen ben ik opnieuw lid geworden van DTB, zodat Marjan en ik weer samen bij dezelfde club zitten.

Pensioen
Ik ben inmiddels vijf jaar met pensioen en sinds die tijd veel meer gaan
tennissen. DTB zocht groenvrijwilligers om het groenonderhoud meer in eigen hand te nemen. Marjan en ik hebben ons daarvoor aangemeld en
onderhouden de perken langs baan 8, 9 en 10. Tevens help ik mee om de
heggen langs de banen in model te houden.

Sjieke werkplaats
Daar kwam later de kluscommissie nog bij. Het kluswerk is heel divers, zo
komt het repareren van de scorebordjes meestal bij mij terecht. Recent heb ik de werkplaats in de garage opgeknapt zodat het allemaal wat overzichtelijker is. Van een gevalletje waterschade kon ik het restant parket krijgen en het ziet er nu heel sjiek uit. Je wordt overigens wel kritisch als lid van de kluscommissie. Nieuw terrasmeubilair lijkt mij bijvoorbeeld ook een goed idee. Vooral de tafels zijn niet meer zo heel best en dat ziet er een beetje matig uit.

3D-printer
Hoeveel uren ik precies besteed aan mijn vrijwilligerstaken, hou ik niet bij. Ik denk toch gemiddeld wel een paar uur per week. Maar zeilen is mijn andere grote hobby en Marjan en ik hebben nu ook alle tijd voor leuke vakanties. Dat kan gelukkig allemaal weer nu Corona op zijn retour is. Bovendien heb ik een 3D-printer gekocht en daar kan je best leuke en nuttige dingen mee maken. Enkele ontwerpen zijn inmiddels ook op de club te vinden.

Binding met DTB
Dankzij mijn pensioen heb ik veel meer tijd gekregen en ik heb er veel plezier in om op DTB mijn steentje bij te dragen. Je krijgt op die manier toch veel meer binding met een club. De kracht van DTB is dat je er niet alleen kunt sporten maar dat er ook veel gezelligheid te vinden is. Ik ben in een leuke vriendengroep beland, waar ik veel plezier aan beleef. Lekker blijven bewegen en plezier hebben in het spel zijn mijn voornaamste doelstellingen.”

 

Nieuwscategorieën