Memento Mori – Piet Lourens

16 augustus 2021


Op 1 augustus 2021 overleed Piet Lourens, na een periode van afnemende gezondheid.

Piet was meer dan een halve eeuw actief lid van DTB. Actief als niet-onverdienstelijk tennisser, maar vooral ook als vlijtig clublid. 

Jarenlang droeg hij bij aan de organisatie en leiding van het Veteranen-toernooi. Daarnaast had Piet veel affiniteit met parkbeheer. Zo hield hij clandestien de struiken en hagen op orde. Voor hem geen corvee, zijn hart lag bij het groen. En om de groundsmen te ontlasten verrichtte hij veel werk aan reparaties en vervangingen. 

Als vanzelf werd Piet Bestuurslid Beheerszaken. In die functie gaf hij onder meer de aanzet tot het Handboek Beheer en Onderhoud DTB. Zijn opvolger hoefde het systeem slechts uit te werken en te implementeren.

Het tennissen van Piet speelde zich in de afgelopen 20 jaren voornamelijk af in de pensionado-groepen. In de winter op zaterdagochtenden in de ZOT-club, in de zomer op maandag- en woensdagochtenden in onze Pensionado Club.

Helaas, de afgelopen 5 jaren lukte hem het tennissen niet meer. Op zijn tachtigste verjaardag hebben al zijn tennisvrienden hem geëerd en toegezongen. 

Wij denken met warme gevoelens en veel respect aan Piet terug. Een bijzonder sympathiek mens. Opvallend door zijn bescheidenheid. Een parel.

We wensen Ineke en hun die haar lief zijn alle sterkte toe.

Nieuwscategorieën