PET-man

25 juni 2020


Misschien hebben jullie hem al zien staan, de PET-man, in de mooie Oranje clubkleur. Deze grote PET-fles is bedoel om pet-flesjes te verzamelen. Zo komen ze in elk geval niet in de natuur en zelfs niet in de gewone prullenbak. Zo kunnen ze goed gerecycled worden.

Normaal kost het geld om afval in te leveren, maar wij als club gaan er aan verdienen. Voor elke volle zak €2,50. Gooi dus al je lege pet-flesjes in de PET-man!

We krijgen ook een Avalex PMD bak. Dan hoeft onze schoonmaker, Jonathan, niet meer met een volle zak naar een afvalcontainer, maar wordt het opgehaald.
Voor elke volle kliko krijgen we ook € 2,50. Dat is niet zo heel veel, maar toch een stuk beter, dan wanneer we moeten betalen.
Lever je Plastic (bv je broodzakje of plastic verpakkingen), Metaal (bv een oud ballenblik zonder ballen), en/of Drinkpak(je) daarom in bij de bar, zodat de barmedewerker het afval in de keuken in de PMD afvalbak kan gooien. Als je bardienst hebt, scheidt het afval dan.
We doen, als DTB, namelijk mee met het project “Schoon belonen”. We gaan ook nog enkele keren zwerfafval ruimen en krijgen ook daarvoor per persoon, per uur een beetje betaald.

Heb je vragen, of wil je helpen, meld je dan bij Marga Vintges.

Nieuwscategorieën