Verslag: Pubquiz een groot succes!

05 maart 2021


Op zaterdag 9 januari was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel met een super leuke pubquiz, georganiseerd door de Ledencommissie. Joep Kaiser had een professionele Zoom-link geregeld, waardoor het mogelijk was om alle deelnemers in beeld te krijgen. Hij nam ook de inschrijvingen, antwoorden en puntentelling voor zijn rekening. 

Bekijk hier ook de video van de pubquiz!

Vanwege corona moesten de teams vanuit hun eigen huis contact met elkaar houden via WhatsApp video/telefoon, zodat men de quiz kon volgen via de laptop. 

Vooraf hadden de teams al een van de vragen toegestuurd gekregen, een flinke uitdaging om alvast in de stemming te komen!

Wil je nog mee puzzelen? Het antwoord vind je aan het eind van deze mail...

Na een toespraak van voorzitter Elise, die terugblikte op het oude en de plannen vertelde voor het nieuwe jaar, brachten we met elkaar een toast uit op 2021

Bas Streppel was weer weergaloos als quizmaster. Hij had zelf een quiz gemaakt met super leuke en uitdagende vragen: geografische vragen (bijvoorbeeld: welke straat zie je op dit kaartje zonder straatnamen), tennisvragen (tegen wie speelde Serena Williams in 2018 bij de US Open), DTB-vragen (hoeveel lichtmasten staan er op de banen (18), hoeveel vrijwilligers zijn er op de club actief (70!), welk fruit staat er op de Wimbledon Trophy, maar ook trivia, zoals wat is een scharken? 

Het antwoord op bovenstaande puzzel is overigens ‘blanco’!

Topvragen waren weer de muzikale vragen naar de artiest en het lied: Bas speelt op zijn gitaar de melodie van het ene liedje (bv. De Dijk "Ik kan het niet alleen") en zingt terwijl de tekst van een ander liedje (Acda en de Munnik "Niet en nooit geweest"). Razend knap!

De winnaar van de quiz was het team Herfstpad van Francis, Milan, Sandro, Jolanda, Thijs en Tessa. De prijs: een uur gratis baanhuur in de ballonhal met het team, singel of dubbel naar keuze. Nu maar hopen dat ze dit ticket op korte termijn eens kunnen gaan inwisselen!

Om 22.00u. sloten we voldaan onze computers weer af. Zoals een van de leden het formuleerde: ”Het was een klein feestje!”. En dat gewoon in je eigen huiskamer.

Nieuwscategorieën