ZA Gemengd 2 wint Delftse Derby

25 mei 2023


Met gezonde spanning en zonder Michiels bezielende training,  maar waarbij we de afgelopen week natuurlijk wel zelf in diverse combinaties hadden getraind, leefden wij toe naar de Delftse Derby tegen Delftse Hout. Vol vertrouwen startten wij dan ook op 3 banen, hetgeen natuurlijk als nadeel heeft dat je elkaar niet aan kunt moedigen en dat uw verslaggever pikante details van de andere wedstrijden mist. Hannah en Ruud mochten op baan 1, waren daar blij mee, maar een “1” is niet voor niets het laagste cijfer dat je op school kunt krijgen…..Enfin, gelukkig waren er zoveel hobbels in de baan dat het ook voor de thuisspelers onbegonnen werk was deze precies te kennen en daar voordeel uit te behalen. Een van onze tegenstanders, oud DTB-er, verzuchtte zelfs dat DTB de beste banen van Delft heeft. Wij spraken het, met enige trots, niet tegen! Hoe het ook zij, Hannah en Ruud speelden lekker in deze zandbak, en volgens Nicoline, onze pendelcoach tijdens de eerste 3 partijen, kwamen ze geen moment in gevaar,  6-2 6-3 en een vlotte 1-0.

Peter liet er geen gras over groeien en omdat tegenstander Stef ook hield van korte rally’s en totaal geen vat kreeg op de vieze spin-kick of kick-spin van Peter was het een vlotte pot. De uitslag, 6-1, 6-1, was wellicht wat geflatteerd, maar zeker niet onverdiend.

Elise had helaas een heel andere ervaring, omdat tegenstandster Marinka haar bestookte met hoge spinballen. Wat Elise ook probeerde, ze kreeg er nauwelijks vat op en dus was het een ploeterpartij, om moedeloos van te worden. Even leek het tij in de tweede set alsnog te keren, maar je zult altijd zien dat dan het geluk niet aan jouw kant valt. Het was close, maar het gezicht van Elise na afloop sprak boekdelen…..eigenlijk gewoon niet in het eigen spel gekomen.  

Ruud en Peter hadden met tegenstanders Michael en Stef meer geluk. Er ontspon zich een hele leuke herendubbel, met fraaie rally’s, onverwachte wendingen, en spannende punten. De heren waren super gefocust, heel actief aan het net, zetten veel druk en maakten erg weinig fouten. Van de zijkant werd er zelfs af en toe gejoeld en geapplaudisseerd voor de fraaie combinatie-punten van de DTB-mannen. De 6-2 6-3 was niet eens geflatteerd en na afloop constateerden alle 4 heren dat ze een heel lekker potje hadden gespeeld!

Zo actief als de heren waren zo traag was de eerste set bij de dames. Het kwam maar niet op gang. Gelukkig wonnen Hannah en Nicoline wel de eerste set. Na een donderpreek van de heren ging het gas er op, werd er volop geëxperimenteerd met seinen, en was het in een mum van tijd 6-0. Zo kan het dus ook! Leuk was dat Hannah en Nico toen het lekker liep er ook echt veel lol in hadden.

Na afloop werd er in het middagzonnetje uitgebreid gezamenlijk geanalyseerd, smaakten de biertjes, de vlammetjes en de overwinning zoet, werd het nut van forehand-filmpjes betwist, werd het nut van Michiel-cabaret beaamd (“hoe kijken wij ook al weer naar de overkant om te zien of de bal in of uit is?”) en maakten we alvast plannen voor het kampioensfeest. Het spreekwoord van de huid en de beer raakte gaandeweg op de achtergrond, want de 4-1 overwinning bestendigde onze leidende positie en over twee weken in Schiebroek is één winstpartij voldoende voor het kampioenschap.

Dreihill

Nieuwscategorieën