ZA Gemengd 2 wint kraker tegen Kralingen

08 mei 2023


De voorbereiding voor de kraker op zaterdag begon met de training op een zwoele  donderdagavond die door -min of meer- verplichte verblijven in het buitenland en blessures  alleen door de 4 vrouwen van het competitieteam werd bijgewoond. 
Het werd een serieuze, straffe driltraining, waarbij Michiel al bij het inslaan de groep  bijeenriep dat de nonchalance er toch echt uit moet. Bij de driloefening leverden gecontroleerde ademhaling en een lossere follow-through soms mooie slagen op. Uiteindelijk bleef het tot laat in de avond warm op t park en met een aantal ‘usual suspects’  werden in de vroege uurtjes van vrijdag de lichten uitgedaan. Een betere voorbereiding voor  de strijd tegen de no. 2 Kralingen konden we ons niet bedenken.

Op zaterdag vertrokken we met goede en gezellige invaller Sandro in de gelederen richting  de oude ijsbaan in Kralingen. Daar zaten in een lommerrijke omgeving de studenten al ruim  aan t bier op het krappe, maar gezellige terras met uitzicht over de 18 tennisbanen. Kralingen  was met 3 vrouwen, Adson en a boy named ‘Ashley’ (goede songtitel) op oorlogssterkte  aangetreden. Ze vertelden dat ze die week weliswaar hadden getraind, maar waren openlijk  ontevreden over hun trainer, waarop wij natuurlijk een opscheprondje deden over onze  trainer. Eigenlijk stonden we (mentaal) toen al 1-0 voor.

Sandro en Nico begonnen in het benauwde, zonnige weer om 13.30 uur aan de singles.  Adson leek op t eerste gezicht niet goed te kunnen tennissen, doordat het er niet uitzag,  maar had echt zo’n subliem spelinzicht dat Sandro daar geen snel antwoord op had. Het  werd 6-2, 6-2 en het eerste punt voor Kralingen was in hun tas.

Ondertussen leek Nico zich soepel (4-1 voor) naar een overwinning te tikken, maar haar  tegenstandster kwam knap terug en won de eerste set in een tiebreak. Bij 5-4 achter in de 2e  set kreeg Nico kramp in voet en kuit maar na een massage van Caro (gouden handjes) won  zij de volgende 9 games op rij. Na drie uur spelen stond er dus 7-6, 5-7 en 0-6 op t  scorebord en wachtte een welkome douche in een opmerkelijke kleedkamer behangen met  vrouwen naaktfoto’s (kunst of moesten we iets ergers vrezen?)

Elise en Luc waren ondertussen al klaar (6-2, 6-2) met Ashley en Cyanne, de laatste op papier  (5) en in realiteit de felste en beste speelster van hun team. Een hele mooie, knappe  overwinning dus van Luc en Elise die heel geconcentreerd en goed speelden. Met 1-2 voor  restten de beslissende dubbels.

Caro en Elise traden het eerst aan tegen Caitlin en Cyanne. Zeer geconcentreerd en goed  spelend, elkaar aanvullend met diepe slagen en mooie volleys, ging de eerst set naar onze  dames met 3-6. Het was een zeer evenwichtige wedstrijd, waarbij de beslissende punten in  de tweede set net anders vielen en naar de tegenstanders gingen. Er volgde een spannende  super tiebreak. Elise en Caro leken zich volledig te hebben herpakt na het verlies van de 2e  set en kwamen op matchpoint bij 8-9. Door ongelukkige volleys, maar wel met lef gespeeld,  ging de winst met 11-9 helaas uiteindelijk naar Kralingen. 2-2 was de stand nu en inmiddels viel de regen over het park, maar de heren besloten toch gewoon in de regen de dubbel te  spelen.

Ook de heren waren zeer aan elkaar gewaagd en op karakter wonnen Luc en Sandro de  eerste set in de tiebreak, van veraf onder het afdak van het terras aangemoedigd door het  team vergezeld door supporters Ruud, Dennis en Tamara. De 2e set was niet makkelijk door  de zware weersomstandigheden en dito ballen, maar de soepele forehand van Sandro en de  knappe hoge backhand-smashes van Luc maakten een eind aan de dromen van Kralingen; 6- 7, 4-6 en een eindstand van 2-3.

Een mooie winst al met al tegen een leuke en sportieve tegenstander, die geheel onbedoeld,  maar zeer welkom een dubbele portie bruin fruit had laten aanrukken toen het al tegen half  negen liep. Volgende week thuis tegen de no.3 wordt cruciaal voor het kampioenschap, dus  dat wordt weer spannend. We hebben er zin in!

Nieuwscategorieën