Informatie competitie junioren

Tenniscompetitie Junioren (Geel)
Bij de tenniscompetitie Junioren is het mogelijk om aan de voorjaarscompetitie en/of de najaarscompetitie mee te doen. De voorjaarscompetitie is van eind maart/ begin april tot eind mei/ begin juni. De najaarscompetitie start in september en loopt door tot eind oktober/ begin november. Voor beide competities geldt een aparte inschrijvingsprocedure.

De speeldata voor de voorjaarscompetitie 2022 zijn reeds bekend en kunnen op de Speeldata voorjaarscompetitie worden ingezien.

Bij de tenniscompetitie Junioren zijn er twee verschillende leeftijdsgroepen met daarbij ook verschillende competitie indelingen.

Junioren 11 t/m 14 jaar
In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

Junioren 13 t/m 17 jaar
De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld.

Meer informatie over hoe de junioren competitie is ingericht en met welke spelregels er gespeeld wordt is te vinden bij Junioren competitie.

Waar, welke dag en hoeveel tijd?
De competitie vindt plaats op zaterdag (alleen gemengd 13 t/m 17 jaar) en zondag. Gemiddeld dient er rekening gehouden te worden met een tijdsduur van 4 ½ uur per competitiedag. De KNLTB draagt zorg voor de poule indeling. Deze indeling wordt bekend gemaakt via DTB en is met de planning ook te vinden op de site van de KNLTB. Voor vragen kun je ook terecht bij de jeugdcommissie van DTB: [email protected]

Wijze van inschrijving, indeling en kosten
Om deel te nemen aan de competitie, moet ieder kind individueel worden ingeschreven. Bij deze inschrijving dient aangegeven te worden of je in een “vast” team wil spelen of dat je alleen als reservespeler genoteerd wil staan. Wanneer er gekozen wordt voor een “vast” team dan rekent de club erop dat je maximaal 1 dag verhinderd bent.

De trainers en de jeugdcommissie stellen aan de hand van de inschrijvingen de competitieteams van ongeveer 6 kinderen samen. Er zijn aan de inschrijving en deelname aan deze tenniscompetitie geen kosten verbonden. 

Wat wordt er van u als ouder verwacht?
Per team dient er één ouder teamcaptain te zijn, met name om de organisatie (vervoer etc.) en communicatie (met JC) vlot te laten verlopen. Tevens is de teamcaptain verantwoordelijk voor het noteren van de uitslagen in de digitale omgeving van de KNLTB. 

De ouders van een team kunnen ook  gedurende de competitie een dagdeel ingedeeld worden om de wedstrijdtafel op DTB te bemannen (teams ontvangen, ballen uitreiken, e.d.).