Informatie Junioren competitie (Geel)

Tenniscompetitie Junioren (Geel)
Bij de tenniscompetitie Junioren is het mogelijk om aan de voorjaarscompetitie en/of de najaarscompetitie mee te doen. De voorjaarscompetitie is van begin april tot eind mei/ begin juni. De najaarscompetitie start in september en loopt door tot eind oktober/ begin november. Voor beide competities geldt een aparte inschrijvingsprocedure.

Bij de tenniscompetitie Junioren zijn er twee verschillende leeftijdsgroepen met daarbij ook verschillende spelregels.

Junioren 11 t/m 14 jaar
In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar en mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Het team speelt 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Voor de telling zie overzicht hieronder.

Junioren 13 t/m 17 jaar
De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speelt een team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie worden er 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen gespeeld. Voor de telling zie overzicht hieronder.

Waar, welke dag en hoeveel tijd?
De competitie vindt plaats op zondag. Gemiddeld dient er rekening gehouden te worden met een tijdsduur van zo'n 5 uur per competitiedag. De ene week speel je thuis bij DTB, de andere week uit bij een andere vereniging. De KNLTB draagt zorg voor de poule indeling. Deze indeling wordt bekend gemaakt via DTB en is met de planning ook te vinden op de site van de KNLTB.

Wijze van inschrijving, indeling en kosten
Om deel te nemen aan de competitie, moet ieder kind individueel worden ingeschreven. Bij deze inschrijving dient aangegeven te worden of je in een “vast” team wil spelen of dat je alleen als reservespeler genoteerd wil staan. Wanneer er gekozen wordt voor een “vast” team dan rekent de club erop dat je maximaal 1 dag verhinderd bent.

De trainers en de jeugdcommissie stellen aan de hand van de inschrijvingen de competitieteams van ongeveer 6 kinderen samen. Voorkeuren voor bij wie je in een team wilt, kunnen worden vermeld bij inschrijving, maar er is geen garantie dat dit ook gehonoreerd kan worden. Er zijn aan de inschrijving en deelname aan deze tenniscompetitie geen kosten verbonden. 

Wat wordt er van u als ouder verwacht?
Per team dient er één ouder teamcaptain te zijn, met name om de organisatie (vervoer etc.) en communicatie (met JC) vlot te laten verlopen. Tevens is de teamcaptain verantwoordelijk voor het noteren van de uitslagen in de digitale omgeving van de KNLTB. 

De ouders van een team kunnen ook  gedurende de competitie een dagdeel ingedeeld worden om de wedstrijdtafel op DTB te bemannen (teams ontvangen, ballen uitreiken, e.d.).

Bijeenkomst juniorencompetitie.pptx