Lidmaatschap

Wij heten je graag welkom als nieuw lid van de Delftse Tennisbond! Hieronder vind je alle benodigde informatie over het lidmaatschap, met o.a. tarieven, voorwaarden en het aanmeldingsformulier.

Aanmelden lidmaatschap

Aanmelden gaat via dit formulier.

Contributie Senioren

Contributiebedragen gelden voor een heel seizoen, van april t/m november. Mocht je later in het seizoen lid worden, dan zijn de bedragen evenredig lager.

Contributie 2024
Lidmaatschap Contributie Inschrijfgeld Opmerkingen
Senior 230,00 (1) 25,00 die in het kalenderjaar 24 jaar of ouder worden
Semi-senior 170,00 (1) 25,00 die in het kalenderjaar 18, 19, 20, 21, 22 of 23 jaar worden
Studentensport 100,00 (1) 25,00 die in het bezit zijn van een collegekaart + lidmaatschap bij een andere sportvereniging (geen fitness). Bewijs meesturen bij inschrijfformulier.
Donateur 25,00        
Introducé 5,00       per dag (introductie alleen mogelijk door leden)

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van december 2021 is akkoord gegaan met een voorstel, afkomstig van één van de leden, om te sparen om een fonds in te richten voor ons 100-jarig jubileum in 2027. In 2024 zal de bijdrage hiervoor €3 zijn, die we tegelijkertijd innen met de contributie.

(1) Studentensport-leden, semi-senioren en senioren tot 75 jaar zijn verplicht om per seizoen minimaal 2 bardiensten te draaien. Leden die zich niet aan deze verplichting houden krijgen in oktober een aanvullende contributienota van €60,00.

Studentensport-leden dienen zowel een bewijs van inschrijving bij de opleiding, als een bewijs van lidmaatschap van een andere sportvereniging (geen fitness), z.s.m. toe te sturen aan [email protected]. Genoemde bedragen zijn inclusief lidmaatschap KNLTB (muv donateur en introducé) en exclusief trainingen.

Voor seniorleden zijn de volgende zaken interessant:

All-in-One lidmaatschap Jeugd

Het jeugdlidmaatschap bestaat uit het All-in-One lidmaatschap (AiO) waaronder alle kosten voor contributie, 1 training per week, lidmaatschap KNLTB en een deel van de activiteiten vallen. Zie voor meer informatie Training Jeugd.

Basispakket All-in-One 2022-2023
Lidmaatschap /jaar /kwartaal Inschrijfgeld Opmerkingen
Junior 14 t/m 17 478,00 119,50   €  12,50 die in het kalenderjaar 14, 15, 16 of 17 jaar worden
Junior 10 t/m 13 443,00 110,75   €  12,50 die in het kalenderjaar 10, 11, 12 of 13 jaar worden
Junior t/m 9 408,00 102,-   €  12,50 die in het kalenderjaar nog geen 10 jaar worden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van december 2021 is akkoord gegaan met een voorstel, afkomstig van één van de leden, om te sparen om een fonds in te richten voor ons 100-jarig jubileum in 2027. In 2024 zal de bijdrage hiervoor €3 zijn, die we tegelijkertijd innen met de contributie.

Variaties op het All-in-One Basispakket:

  • All-in-One Mini: geen trainingen, korting € 79,50 per kwartaal
  • All-in-One Plus: 2 keer trainen per week, toeslag € 79,50 per kwartaal

Ingaande van 2021 geldt dat de contributie per schoolseizoen wordt bepaald. Ieder jaar voorafgaand aan het nieuwe schoolseizoen is mogelijk om het type All-in-One pakket aan te passen via het beschikbaarheidsformulier. Ga hiervoor naar de pagina Training Jeugd.

Vergoeding voor Sport en Cultuur

Voor zowel senioren- als jeugdleden is DTB aangesloten bij de vergoeding voor Jeugdfonds & Seniorenfonds Sport en Cultuur van de Gemeente Delft. Meer informatie vind je hier over senioren en jeugd.

Zomer Challenge 2024

De Zomer Challenge is een compact lidmaatschap waarbij je drie maanden vrij kunt tennissen wanneer het jou uitkomt. Je kunt je individueel inschrijven, of met anderen. Inschrijven kan via Lidmaatschap. Vul het volledige formulier in en kies bij "type lidmaatschap" de Zomer Challenge.

  • Lidmaatschap loopt van 1 juni t/m 31 augustus 2024
  • Ontvang een KNLTB-nummer om vrij te spelen en eventueel mee te doen aan open toernooien
  • Deelname aan de tennisclinics onder begeleiding van een trainer/ervaren speler
  • Deelname aan ladderwedstrijden, Clubtoss, Ladiesday, Kind-Ouder toernooi en jeugdkamp
  • Kosten: €80 voor senioren en €40 voor de jeugd   

Betalen via ClubCollect

Voor het versturen en innen van contributiefacturen wordt gebruik gemaakt van het facturatie-systeem van de KNLTB: ClubCollect. Je ontvangt van ClubCollect een e-mail met een betaalverzoek namens de Delftse Tennisbond. Je kunt kiezen voor betalen met een automatische incasso, of direct zelf de betaling doen met iDeal. Ook de afkoopregeling voor bardiensten werkt op deze manier. 

Opzeggen

(Semi-)Senioren

Wij hopen natuurlijk dat je ook volgend jaar weer met veel plezier lid zult zijn van DTB. Mocht je toch besluiten om jouw lidmaatschap op te zeggen, dan dien je dit uiterlijk 31 december van het lopende jaar te doen. Het lidmaatschap eindigt dan per 1 januari van het daaropvolgende jaar.

Het opzeggen van het lidmaatschap kan alleen via de site. Hiervoor dien je in te loggen op de website en ga je in de navigatie naar "Vereniging" en dan komt het menu-item "Lidmaatschap opzeggen” zichtbaar. Wij stellen het op prijs als je de reden van uw opzegging wilt vermelden. Mondelinge opzeggingen zijn niet voldoende. Zeg je niet uiterlijk 31 december van het lopende jaar jouw lidmaatschap op, dan wordt het lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd. Je bent dan verplicht de contributie voor het hele nieuwe verenigingsjaar te betalen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.

Aanvullend voor de jeugdleden

Het tennisseizoen voor de jeugd loopt van september t/m augustus, parallel aan de indeling van de All-in-One trainingen. Voor de jeugd is het daarom ook mogelijk om per 1 september op te zeggen. Als je uiterlijk 31 augustus opzegt dan eindigt het jeugdlidmaatschap per 1 september. Als je na 31 augustus van het lopende jaar opzegt, dan wordt het lidmaatschap op 1 januari van het daaropvolgende jaar beëindigd.

Belangrijke documenten