Regio Cup

Zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 park de Delftse Hout

De Regio Cup is een kampioenschap voor vier clubteams van tennisverenigingen uit Delft en omstreken. Een clubteam in de Regio Cup bestaat, in tegenstelling tot teams in de reguliere competities, uit spelers van alle niveaus.

Er wordt per ontmoeting herenenkelspellen, damesenkelspellen en (gemengd) dubbelspellen gespeeld in de speelsterkte-klassen 1-3, 4, 5, 6, 645+, 7, 750+, 8, jeugd t/m 17 en jeugd groen. Alle wedstrijden tellen in gelijke mate mee voor het eindresultaat. Zo ontstaat een zo breed mogelijke einduitslag waarin het aandeel van de beginnende 8-speler net zo zwaar telt als dat van de beste tennisser van de club. 

De Regio Cup bestaat sinds 2008 op initiatief van de vier deelnemende verenigingen. Zij werken samen in de organisatie. Naast het competitie-element is het doel de banden tussen de verenigingen onderling te versterken en het "club-gevoel" te promoten.

De wedstrijden om de Regio Cup van 2023 zullen plaatsvinden op zaterdag 2 en zondag 3 september op het park van de Delftse Hout (DDH).  Op zaterdag twee halve finales en op zondag spelen de winnaars van zaterdag om de Regio Cup en de verliezers om de Rode Lantaern...

Het belooft weer een geweldig mooi weekend te worden waarbij onze eigen "clubbies" te herkennen zijn aan de mooie kleur oranje. Het gehele weekend is er muziek en mooie wedstrijden dus kom allemaal gezellig langs en moedig je clubgenoten aan!

ps Deelname aan dit toernooi gaat op uitnodiging. We kijken hierbij naar sterkte/vorm/resultaten bij competitie en toernooien en eventueel bij de clubkampioenschappen. Uiteraard is de gezelligheid iets wat heel hoog in het vaandel staat naast uiteraard de inzet die we gaan leveren om dit jaar de cup weer eens te winnen!

Captains van het team DTB zijn Tessa Ruseler en Senne Braun.

www.regio-cup.nl