Trainer: Gerard Korteling

01 januari 2020


Ik ben Gerard Korteling, geboren in 1992 in Delft. Van kleins af aan ben ik al op de tennisbaan te vinden. Zelf ben ik begonnen met tennissen op DTB toen ik 4 jaar was.
Gedurende mijn jeugd heb ik ook vele uren getraind bij Tennisschool Intime, Leimonias en Delftse Hout. In de zomer speelde ik vervolgens veel toernooien in binnen- en buitenland.
De laatste jaren speel ik op zaterdag 1e klasse heren. Ik heb speelsterkte 3 op mijn pasje staan. Zelf tennissen vind ik erg leuk, maar lesgeven en opleiden is echt mijn passie. Ik vind het belangrijk om ontwikkeling te zien bij spelers, maar het begint allemaal met plezier in het spelletje en de uitdaging vinden om beter te worden!

Na het behalen van mijn middelbare school diploma heb ik Sport en Bewegen gedaan en daarna Sportmanagement aan de Haagse Hogeschool afgerond. Tijdens de opleiding Sport en Bewegen heb ik ook mijn tennis licentie A en B behaald. Naast het lesgeven werk ik als verenigingsmanager en parkbeheerder op DTB wat het werk erg afwisselend maakt.

Een van de mooiste tennismomenten vond ik de winst van Goran Ivanisevic op Wimbledon nadat hij via een wildcard was toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Mijn beste slag: Forehand
Mijn favoriete speler: Roger Federer

Nieuwscategorieën