Trainer: Michiel Zegveld

01 januari 2020


Hallo beste leden van DTB,

Sinds de zomer van 2019 geef ik trainingen met veel plezier op DTB. Eerst aan het 1e Heren team en nu ook aan jeugd en andere competitie spelers. Even voorstellen dan maar.

Als tennisspeler heb ik het hoogste niveau van Nederland gespeeld. Competitie in de Eredivisie en als wedstrijdspeler categorie 1. Kortstondig internationaal tennissen leverde een ranking van 700 ATP op. Daarnaast studies fysiotherapie, HEAO en tennislicenties A B en C. Heb een zoon van 26 jaar, ben 55 jaar en woon in Scheveningen. Momenteel geef ik ook les in Den Haag.

Tenniservaringen zijn er heel veel. Goede overwinningen en verschrikkelijke tegenslagen. Mooiste tenniservaring is toch wel een competitie wedstrijd in Amsterdam. Daar speelde ik als veelbelovende jonge speler tegen een echte veteraan. Het was al echt wedstrijd tennis. In mijn herinnering althans. Ik was heel zenuwachtig en de wedstrijd kantelde mijn kant op. De frustraties liepen op bij mijn tegenstander. Hij gooide zijn racket vanaf het net naar het hek. Maar te hoog. Het verdween in de bosschages. We hebben een hele tijd gezocht. Het leek spoorloos. Maar uiteindelijk zagen we hem in een boom hangen. We hebben hem er uit gevist en de partij uitgespeeld. Ik weet nog dat ik won. Maar dat deed er eigenlijk niet toe. De ervaring was mooier dan de winst. Nog steeds vind ik het hilarisch. Het zegt alles voor mij. Tennis is spannend, moeilijk en verbind. Iedere wedstrijd is een avontuur. Maar het moet vooral ook leuk zijn. Zo kijk ik ook naar mijn werk. Het heeft van alles in zich.

Mijn favoriete speler is John McEnroe. Hij nam zijn tegenspelers in de maling, zichzelf en de scheidsrechters. En hij gaf zich helemaal. Het was altijd een feest. En hij was verschrikkelijk goed. Regelmatig ging hij uit zijn dak. Kortom er gebeurde van alles en je wist nooit wat of wanneer.

Nieuwscategorieën